Sedmica u slikama

Oštećenja stambenih objekata na području bosanskohercegovačkog grada Banje Luke, 5. august.

Članovi udruženja Internet radnici Srbije održali su performans ispred Skupštine Srbije na kojem su iskazali nezadovoljstvo zbog izmjene Zakona o porezu na dohodak građana, kojim je predviđeno da radnici na internetu, freelanceri, plate poreze i doprinose za posljednjih šest godina, Beograd, 6. august.

Jutarnja magla iznad ceste u blizini Savolija u Mađarskoj, 4. august.

Reakcija afganistanskog vojnika s mjesta eksplozije automobila-bombe u Kabulu, 4. august.

Bjeloruski aktivisti opozicije Marija Kalesnikava (u prvom planu) i Maksim Znak na sudskom ročištu u Minsku, 4. august.

Rashlađivanje u Skoplju, 3. august.

Aktivisti pale baklje u znak protesta protiv smrti bjeloruskog aktivista Vitalija Šišova, vođe Bjeloruske kuće u Kijevu u Ukrajini, ispred bjeloruske ambasade u Kijevu, 3. august. Bjeloruska kuća pomaže Bjelorusima koji bježe od progona režima Aleksandra Lukašenka. Šišov je pronađen obješen u gradskom parku u Kijevu nedaleko od njegove kuće, saopćila je policija. Kolege su rekle da su na njegovom licu vidljivi znakovi da je prije smrti bio pretučen.

Dječak prodaje balone ispred zatvorenog tržnog centra nakon što je vlada skratila radno vrijeme nakon skoka broja novozaraženih korona virusom, Pešavar, Pakistan, 3. august.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei i bivši iranski predsjednik Hasan Rohani sudjelovali su na inauguraciji novog iranskog predsjednika Ebrahima Raisija u Teheranu, 3. august.

Put od Podgorice do Gusinja, na sjeveroistoku Crne Gore, skraćen je gotovo tri puta otvaranjem zajedničkog graničnog prijelaza Crne Gore i Albanije Zatrijebačka Cijevna - Grabon. Trasa koja spaja dvije crnogorske općine najvećim dijelom ide preko Albanije, 3. august.

Žena ispred svoje kuće oštećene olujom, ruska regija Tver, 2. august.

Bivši ruski vojnik plaši patke u fontani usred proslave Dana padobranaca u moskovskom parku Gorki, 2. august.

Bjeloruska sprinterica Kristina Timanovskaja s prtljagom u poljskoj ambasadi u Tokiju, gdje je 2. augusta dobila humanitarnu vizu za Poljsku.

Pakistanski volonteri prskaju dezinficijens na tržnici u Karačiju u nastojanju da obuzdaju porast slučajeva korona virusa, 2. august.

Kosovska svečana straža tokom uručenja posthumne nagrade Beau Bidenu, pokojnom sinu američkog predsjednika Joea Bidena, Priština, 1. august.