Sedmica u slikama

Na fotografiji koju je dostavio Roskosmos, raketa Proton-M, koja nosi modul Nauka, 21. jula sa lansirne rampe u ruskom svemirskom objektu u Bajkonuru u Kazahstanu. Nauka je dugo odgađani laboratorijski modul za Međunarodnu svemirsku stanicu. Namenjen je pružanju više prostora za naučne eksperimente i prostora za posadu.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici na mestu eksplozije pored puta u kojoj je 21. jula stradalo šest civila na periferiji Džalalabada.

Teretni brod MV Heng Tong nasukan je na plaži s pogledom na more u Karačiju, Pakistan. Prema podacima Karachi Port Trust-a, MV Heng Tong, teretni brod koji je dolazio iz Šangaja, bio je na putu za Istanbul kada je izgubio sidro zbog nevremena.

Iz vazduha se vide stabla kukuruza koje su ukrajinski farmeri zasadili u obliku nacionalnog amblema, trozupca, uoči 30. godišnjice nezavisnosti zemlje, na polju u blizini međunarodnog aerodroma Borispil izvan Kijeva.

Ukrajinski vojnik zauzima položaj duž linije fronta sa separatistima koje podržava Rusija u blizini malog grada Krasnogorivka u Donjeckoj oblasti.

Član vojnog orkestra ogleda se u duvačkom instrumentu tokom ceremonije u Bukureštu povodom obeležavanja Dana vazduhoplovstva, kojim se slave avijatičari - vojni i civilni - koji su izgubili živote u vršenju svoje dužnosti ili su doprineli razvoju rumunske avijacije.
 
 

Devojke poziraju za selfi na Crvenom trgu u blizini katedrale Svetog Vasilija u Moskvi.
 
 

Aerobatički tim ruskog vazduhoplovstva nastupa na aeromitingu u Žukovskom, izvan Moskve.

Avganistanski pripadnik obezbeđenja čuva stražu dok ljudi dolaze da klanjaju za Kurban-bajram u džamiji u Heratu u Avganistanu.
 
 

Čovek šeta u blizini crkve jednog maglovitog jutra u gradu Tara u ruskoj regiji Omsk.
 
 

Ruski muslimani u moskovskoj katedralnoj džamiji tokom proslave povodom bajrama.

Trener ukrajinskog veslačkog tima gleda kroz dvogled tokom treninga na plovnom putu Sea Forest uoči Letnjih olimpijskih igara 2020. u Tokiju.
 
 

Muškarac i stjuardesa poziraju za fotografiju tokom dana otvaranja Međunarodnog vazduhoplovnog i kosmičkog salona MAKS-2021 u mestu Žukovski izvan Moskve.
 

Mlade Avganistanke pohađaju školu za učenje astronomije u Heratu.

Pastir jaše konja dok goni stado ovaca na planinskoj visoravni Asi istočno od Almatija u Kazahstanu.
 
 

Prodavačica nosi cveće koje će se prodati nakon ranih jutarnjih molitava u blizini sarajevske Gazi Husref-begove džamije.

Atletičarka iz Ukrajine vežba za Letnje olimpijske igre 2020. na streličarskom polju Iumenoshima Park u Tokiju.
 


 

Modeli prikazuju kolekciju ruske dizajnerke Kime Dongak tokom Svetskog modnog festivala nomada Issik-Kul 2021 u Čolpon-Ati, letovalištu na severnoj obali jezera Issik-Kul, 200 kilometara istočno od Biškeka.
 
 

Dečak tokom obreda klanjanja za Kurban-bajram u džamiji u Kabulu.