Sedmica u slikama

Rus Artem Džjuba (lijevo) i Mađar Willi Orban skaču za loptom na nogometnoj utakmice UEFA-ine Lige nacija između Rusije i Mađarske na Dinamovom stadionu u Moskvi, 14. oktobar. Momčadi su igrale neriješeno bez golova. (AP)

Nosila ispred bolnice koja je, prema navodima Ministarstva vanjskih poslova regije Nagorno-Karabah, oštećena u nedavnom granatiranju od azerbejdžanskih oružanih snaga, u borbama oko preotimanja regije Nagorno-Karabah, u Martakertu, 15. oktobar. (Reuters)

Statua Vladimira Lenjina u Jekaterinburgu s maskom na licu i porukom: "Zaštitite sebe i one koje volite". Skupina medicinskih volontera stavila je maske za lice na lokalne statue uz pristanak lokalnih vlasti. (TASS)

Građevinski radnici na fasadi zgrade kod Prištine. (AFP)

Ranjeni vojnik na liječenju u podrumu medicinskog centra izvan grada Stepanakerta, 14. oktobar, tokom borbi između Armenije i Azerbejdžana zbog otcijepljene regije. (AFP)

Aktivisti različitih ukrajinskih nacionalističkih stranaka prisustvuju skupu u centru Kijeva, 14. oktobar (epa-EFE)

Putnik nosi zaštitnu masku na metro stanici u Moskvi. (TASS)

Dječak drži velikog šišmiša nakon što ga je ulovio dok se hranio u voćnjaku u Pešavaru u Pakistanu. (AFP)

Jato čvoraka traži hranu nad poljem suncokreta u blizini mjesta Inke u Mađarskoj. (epa-EFE)

Neeksplodirana raketa BM-30 Smerch viđena je na periferiji Stepanakerta 12. oktobra tokom trajnog vojnog sukoba između Armenije i Azerbejdžana zbog otcijepljene regije Nagorno-Karabah. (AFP)

Bjeloruski penzioneri prepiru se s policajcem na skupu, tražeći ostavku Aleksandra Lukašenka i nove predsjedničke izbore, Minsk, 12. oktobar. (AFP)

Afganistanci bježe iz svojih sela nakon što su se 12. oktobra pojačale borbe između talibanskih militanata i sigurnosnih snaga u Laškargahu, glavnom gradu pokrajine Helmand. Sukobi dolaze dok su talibanska i afganistanska vlada u procesu vođenja mirovnih pregovora u Dohi. (epa-EFE)

Djevojka maše zastavama duginih boja na Paradi ponosa u Prištini, 12. oktobar (AFP)

Ljudi stoje iza policijske trake dok spasioci tragaju za žrtvama ili preživjelima na mjestu eksplozije pogođenom raketom u gradu Ganca, Azerbejdžan, tokom borbi između Armenije i Azerbejdžana zbog otcijepljene regije Nagorno-Karabah, 11. oktobar.

Penzionisani policajac Genadij Avanesjan (73) u gradu Stepanakertu, glavnom gradu otcijepljene regije Nagorno-Karabah, traži stvari u ruševini svoje bivše kuće za koju je rečeno da je uništena u azerbejdžanskom granatiranju, 10. oktobar. (AFP)

Svemirska letjelica Sojuz MS-17 kod lansirne rampe na ruskom kosmodromu Baikonur u Kazahstanu, 11. oktobar. (AFP)

Sudionici sa zaštitnim maskama drže zastavu duginih boja na skupu LGBT zajednice u Kijevu, 11. oktobar. (Reuters)