Sedmica u slikama

  • RSE

Radnica pakistanskog biroa za statistiku, u pratnji naoružanog čuvara, prikuplja podatke za digitalni popis stanovništva u Karačiju 1. marta.

Automobil vozi blatnjavim putem u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck.

Afganistanske mladoženje prisustvuju ceremoniji masovnog vjenčanja u Kandaharu.

Ljekari nose ranjenog ukrajinskog vojnika u vozilo hitne pomoći prije polaska u bolnicu ispred prve medicinske stabilizacijske tačke usred ruskog napada na Ukrajinu.

Iranci koriste bankomat na ulici u centru Teherana. Iran se suočava s ekonomskom krizom nakon što je njegova valuta prošle sedmice pala na najnižu vrijednost u odnosu na američki dolar i druge strane valute, nakon sankcija koje su uvele Sjedinjene Države i EU.

Dječak nosi svoju mačku za vrijeme evakuacije dok se ruska invazija na Ukrajinu nastavlja, u Siversku u istočnoj oblasti Donjecka.

Muškarac prelazi most tokom velikih snježnih padavina u Sarajevu.

Ukrajinska vojnikinja nosi cvijeće u bojama ukrajinske zastave u Kijevu na sahranu vojnika poginulog u borbi.

Oštećena i zapaljena stambena zgrada u istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu 27. februara. Ruska ofanziva se sve više usmjerava na Bakhmut, a predsjednik Volodimir Zelenski upozorava da situacija postaje "izuzetno teška" za branioce grada, koje je nazvao "herojima".

Kosovski Albanci prolaze pored murala sa natpisom "Republika Kosovo" u Prištini.
Brisel je 27. februara ugostio lidere Kosova i Srbije, pošto je Evropska unija pojačala pritisak da postigne sporazum za koji se nada da će dovesti do normalizacije odnosa između dvije zemlje.