Sedmica u slikama: 6 - 13. decembar

Amerikanac Jamie O'Brien na polufinalnom takmičenju za surfere na Havajima. (epa/Kelly Cestari)

Pripadnica ukrajinske nacionalne manjine u Syndeyju fotografiše se sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. (TASS/Mikhail Palinchak/Ukrainian presidential press service)

Muškarac obučen u Djeda Mraza šeta sa sibirskim haskijem na tradicionalnom božićnom sajmu u Krasnojarsku, Sibir. (Reuters/Ilya Naymushin)

Mlada Pakistanka demonstrira svoje umijeće pucanja na takmičenju u Peshawaru. (epa/Bilawal Arbab)

Nafta koja je tokom noći između srijede i četvrtka iscurjela iz naftovoda kod Ejlata u izraelsku pustinju izazvala je najveću ekološku katastrofu u istoriji te zemlje. (Reuters/Baz Ratner)

Hladnoća i na zaštitnoj kapi vojnika kineske Oslobodilačke vojske. Fotografija načinjena u blizini kinesko - ruske granice, provincija Heilongjiang.(Reuters)

Pakistanske srednjoškolke mole se za nobelovku Malalu Yousafzai. (AFP/A. Majeed)

Gusta magla nad gradom Zaslavl, sjeverozapadno od Minska, Bjelorusija. (Reuters/Vasily Fedosenko)

Abbas Alizada, koji sebe zove "Afganistanski Bruce Lee", ispred uništene Darul Aman palate u Kabulu. (Reuters/Mohammad Ismail)

Radnik pozira fotografu u fabrici u kojoj se proizvode božićne dekoracije. Kina, provincija Zhejiang. (Reuters/China Daily)

Prizor sa filipinskog otoka Samar nakon tajfuna koji je usmrtio najmanje 27 ljudi, a raselio više od milion ljudi u istočnim i centralnim provincijama. (epa/Francis R. Malasig)

Žetva pamuka u Pakistanu, sjeverno od Karachija. (Reuters/Akhtar Soomro)

Ukrajinska vojska u blizini aerodroma kod Donjecka, istočna Ukrajina. (AFP/Anatoliy Stepanov)