Sedmica u slikama: 1 - 8. avgust

Opuštanje pod slapovima vodopada u Jajcu, Bosna i Hercegovina. (Reuters/Dado Ruvic)

Tajfun "Soudelor" praćen obilnom kišom, približava se kineskoj provinciji Zhejiang. (Reuters)

Međunarodna vojna igra "Masters Of Antiaircraft Battle 2015" u predgrađu ruskog grada Yeiska. (AFP/Sergei Venyavsky)

Poplave u Pakistanu. Prizor zabilježen u distriktu Rajanpur u provinciji Punjab. (AFP/SS Mirza)

Pripreme uoči puštanja brodica od papira u rijeku povodom obilježavanja 70. godišnjice od atomskog napada na Hirošimu. Memorijalni centar u Hirošimi, Japan. (epa/Kimimasa Mayama)

Bjeloruska skakačica u vodu Yana Nestsiarava učestvuje na 16. Svjetskom prvenstvu u plivanju u ruskom gradu Kazanu. (AFP/Roman Kruchinin)

Nova NASA-ina fotografija - Mjesec i Zemlja iz drugog ugla. (epa)

Letenje zmajem pruža veličanstven pogled na jezero Tegernsee i grad Rottach-Egern, južna Bavarska, Njemačka. (epa/Matthias Balk)

Žensko odmaralište "Laguna", Čečenija. (Elena Afonina/TASS)

Žena sjedi ispred razorene kupole jedne zgrade uništene od atomskog napada na Hirošimu. Japan je u četvrtak, 6. avgusta, obilježio 70. godina od atomskog bombardovanja ovog japanskog grada u Drugom svjetskom ratu. (Reuters/Thomas Peter)

Berba gljiva ovjekovječena jednom selfie fotografijom. Prizor zabilježen u ruskoj Kostroma regiji. (Vladimir Smirnov/TASS)

Silueta indijskog pripadnika granične službe - najveće bezbjednosne službe takve vrste u svijetu. (epa/Raminder Pal Singh)

Gust dim požara koji je u sjevernim dijelovima američke savezne države Kalifornije uništio na desetine kuća i spalio 22.000 hektara površine. (epa/Noah Berger)

Ribar peca u blizini krhotine za koju se tvrdi da pripada avionu Malaysia Airlines koji je prošle godine nestao. Nakon 16-omjesečne potrage pronađeni su dijelovi letjelice u blizini francuskog ostrva Reunion u Indijskom okeanu. (Reuters/Jacky Naegelen)

Čoban usred stada irvasa. Fotografija zabilježena nekih 200 kilometara sjeverno od Naryan-Mara, administrativnog centra autonomne regije Nenets na sjeveru Rusije. Tamošnje stanovništvo okuplja se svake godina 2. avgusta kako bi obilježilo Dan irvasa. (Reuters/Sergei Karpukhin)

Pogled na sirijski pobunjenistički grad Arihu nakon što se sirijski vladin vojni avion srušio na pijacu. Najmanje 27 ljudi je poginulo, a na desetine je ranjeno. (Reuters/Ammar Abdullah)

Sedamdeset godina od atomskog napada na Hirošimu, poplave u Pakistanu, vatrene stihije u Kaliforniji, letenje zmajem u Njemačkoj ili Svjetsko prvenstvo u plivanju ruskom Kazanu - dio su događaja koje bilježe kamere svjetskih fotoreportera u proteklih sedam dana.