Novo rusko raspoređivanje snaga kod granice Ukrajine

Ova satelitska snimka prikazuje odlazak trupa i raspoređivanje borbene grupe u Soloti, Rusija, 20. februara 2022. Izvor je Maxar Technologies.

Oklopni bataljon na jugu, u Solotiju u Rusiji. Maxar je izvijestio da je 20. februara većina borbenih jedinica i opreme za podršku u Solotiju otišla, a konvoji oklopne opreme viđeni su na cijelom području.

Područje u Solotiju, Rusija, nakon odlaska borbene jedinice. Mogu se vidjeti široki tragovi vozila.

Ova satelitska slika snimljena 20. februara prikazuje raspoređivanje helikoptera, borbenu grupu i trupe u Valuikiju u Rusiji, podaci su Maxara. Dio opreme je raspoređen na polju otprilike 15 kilometara sjeverno od ukrajinske granice.

Bliži pogled na raspoređivanje helikoptera u Valuiki, Rusija.

Oklop i oprema izbliza duž drvoreda u blizini Valuikija, Rusija.

Novo raspoređivanje istočno od grada Valuiki, Rusija, 19. februara, otprilike 27 kilometara istočno od granice sa Ukrajinom.

Raspoređivanje borbene grupe u blizini Belgoroda, Rusija, 20. februara. Maxar je izvijestio da je izvjestan broj novih raspoređivanja na terenu viđen i sjeverozapadno od Belgoroda, otprilike 30 kilometara od granice s Ukrajinom, pri čemu je veći dio opreme i trupa smješten u ili blizu šumovitog područja. Druge jedinice raspoređene su u okviru farmi i industrijskih područja.

Vojno raspoređivanje u industrijskoj zoni u blizini Belgoroda, Rusija.

Raspoređivanje duž drvoreda u blizini Belgoroda.

Helikopteri i trupe u blizini jezera Donuzlav, na poluostrvu Krim koji je Rusija okupirala, 18. februara.

Raspoređivanje helikoptera u blizini jezera Donuzlav.