Tragovi ruskih vazdušnih udara u Donbasu

Viktor Kolesnik plače dok drži telo svoje supruge Natalije Kolesnik, koja je ubijena tokom raketnog udara u njihovom kraju u Harkivu 7. jula. Regionalni guverner Oleh Sinjehubov rekao je da su tri osobe poginule, a petoro je ranjeno. Apeolovao je na stanovnike da se drže dalje od ulica.
 

Volodimir leži povređen na podu svoje kuće nakon što je pogođena granatiranjem u Kramatorsku. Prema rečima ukrajinskog regionalnog guvernera Donjecka, u raketnom udaru u stambenoj oblasti Kramatorska poginula je najmanje jedna, a povređeno je šest osoba. "Ovo je nameran napad na civile", rekao je Pavlo Kirilenko.
 

Stanovnici se okupljaju ispred svoje oštećene stambene zgrade u Kramatorsku nakon što je pogođena u vojnom udaru.
 

Okrvavljena Tetjana pokušava da očisti svoj dom oštećen tokom vojnog udara na Kramatorsk.
 

Lokalni stanovnik prolazi pored zgrade oštećene u granatiranju u Kramatorsku, 7. jula.

Žena fotografiše razaranja izazvana raketnim udarom u Kramatorsku.
 

Stanovnica posmatra dim i vatru u Donjecku nakon granatiranja.

Donjeck 7. jula

Pšenično polje u regionu Donjecka gori nakon što je tokom granatiranja pogođena ta oblast. Ruske snage koristile su više vazdušnih udara kako bi nastavile sa svojim naporima da preuzmu kontrolu nad istočnom regijom Donbas u Ukrajini.
 

Ukrajinske trupe lansiraju višeraketni sistem BM-27 Uragan na ruske položaje u regionu Donbasa. Zapadne zemlje povećale su dotok oružja u Ukrajinu, uključujući rakete dugog dometa koje mogu da pogode ruske položaje i infrastrukturu. Najnapredniji je raketni sistem visoke pokretljivosti (HIMARS) koji isporučuju Sjedinjene Države.
 

Ukrajinski vojnici se voze na oklopnom transporteru (APC) do položaja u regionu Donjecka. Moskva je prebacila svoje napade na Donjeck, pošto je u velikoj meri preuzela kontrolu nad regionom Lugansk, i fokusira se na Kramatorsk i Slavjansk.
 

Dim se diže u daljini nakon artiljerijske paljbe u regionu Donjecka. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pomenuo je napade na Harkiv, Kramatorsk i druge gradove Donbasa u svom noćnom video obraćanju 7. jula i rekao da ukrajinski partneri imaju tačne informacije o njenim odbrambenim potrebama. "Što je sada veća odbrambena pomoć Ukrajini, pre će se rat završiti našom pobedom i pre će biti manji gubici svih zemalja sveta, gubici Sjedinjenih Država od ruskog pritiska na demokratska društva", rekao je Zelenski.
 

Predsednik Rusije Vladimir Putin izdao je jedno od svojih najzloslutnijih upozorenja do sada, tvrdeći da je Moskva tek počela svoju kampanju u Ukrajini i izazvao Zapad da pokuša da je porazi na bojnom polju.