Rekli ste: 'Mala bara, puno krokodila'

Najbogatiji političari u BiH, prema imovini koju su prijavili u imovinske kartone, podaci Centralne izborne komisije BiH

Priča o tome odakle političarima u BiH (ne)prijavljeni milioni podstakla je najviše komentara protekle sedmice na društvenim mrežama.

"Ja sam prikazao ono što smo ja i moja porodica stekli u zadnjih 30 godina radeći privatni biznis. Ja sam to prikazao i nisam prikazao da imam stan u Novom Sadu, a da vrijedi 50.000, nego je prikazan da vrijedi 200.000. A vi pogledajte kako su neki političari u Sarajevu prikazali ili ne znam gdje još. Ja sam pokušao da budem realan i prikažem šta sve imam", rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Vojin Mitrović, zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentu BiH.

On se našao na listi najbogatijih parlamentaraca, sa imovinom vrijednom više od dva miliona eura, nakon što je Centralna izborna komisija BiH objavila imovinske kartone bh. zvaničnika.

Pročitajte i ovo: Ko su političari milioneri u BiH?

Mnogi smatraju da ni to što su političari prijavili da posjeduju nije sve što zaista i imaju:

U tom pravcu idu uglavnim svi zaključci o tome odakle političarima ono što su stekli:

A mnogi su konstatovali da je opet sve do - izbora i glasača:

Šta mislite o porijeklu imovine političara? Ne samo u BiH, nego i u ostalim državama, tamo gdje živite. Znate li neke političare iz svoje sredine sa značajnom imovinom?