"Izopćenik" - Putin na naslovnim stranama

Naslovnica magazina "Time" od 4. augusta kaže da zapad gubi "Drugi hladni rat" u sukobu sa "Putinovom opasnom igrom".

Za "Newsweek", Putin je javji neprijatelj broj 1. za Zapad.

Putinovo "Rusko proljeće" je donijelo Hladni rat u sredini jula, smatra ukrajinski magazin "Focus"

Rumunski dnevnik "Adevarul" od 25. jula predstavlja Vladiomira Putina u igri pokera sa evropskim vođama a u naslovu se pita: "Odakle potiče evropski kukavičluk pred Putinom". Nakon toga slijedi objašnjenje: "Evropa i Rusija su povezane trgovinskim vezama i uvozom gasa i nafte iz Rusije pa bi sankcije protiv Rusije ugrozile i Evropu."
 

"Zaustavite Putina odmah" vrišti naslovnica njemačkog magazina Der Spiegel od 28. jula pored fotografija nekih od žrtava iz malezijskog aviona.

Poljski nedjeljnik "Niepodlegla" od 28. jula ruskog vođu naziva "Bloodymir" (Krvimir).

Britanski časposi "private Eye" od 25. jula na naslovnici ima Putina dok je u pozadini zemlja-zrak sistem "Buk", za kojeg se sumnja da su njime proruski separtisti oborili malezijski avion dok u oblačiću piše: "Naći ću odgovorne i daću im raketu".

The August 1 U.S. edition of the British news magazine "The Week" shows Putin with "blood on his hands" in front of the Buk surface-to-air missile launcher, which has been blamed for the MH17 downing.

Britanski "The Economist" Putinovu poziciju nakon obaranja aviona je nazvao "mreža laži."

"Izvući će se sa ubistvom" kanadski magazin "Maclean's" odgovornost za obaranje aviona objašnjava  "Putinovim ambicijama."

Australijski "The Spectator" od 26. jula prikazuje Rusiju kao naoružanog medvjeda koji se igra sa avionom.

Izdanje magazina Poljska od 25. jula citira izjavu sa interneta jednog od roditelja žrtava iz malezijskog aviona koji je napisao  "Gospodine Putin, ubili ste moje jedimo dijete".