Ponovo na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Fotka ispred najfotografisanijeg mjesta Sarajevo Film Festivala, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, dan pred otvaranje najvećeg filmskog takmičenja i platforme filmske industrije na Zapadnom Balkanu.

Narodno pozorište Sarajevo, mjesto crvenog tepiha, projekcija i brojnih susreta filmskih profesionalaca. U četiri takmičarske selekcije - igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma - 18 filmova će zabilježiti svjetsku, tri međunarodnu, jedan evropsku, 24 filma regionalnu, a jedan bosanskohercegovačku premijeru.

U Narodnom pozorištu Sarajevo će se, takođe, održati svečana ceremonija otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala.

Svečanost crvenog tepiha održava se ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Prijestolnica Bosne i Hercegovine okićena je prepoznatljivim festivalskim dekoracijama.

Kafa na tzv. Festivalskom trgu popularna je tokom Sarajevo Film Festivala.

Festivalski trg mjesto je susreta profesionalaca, novinara i ljubitelja sedme umjetnosti.

Cineplexx jedno je od kina u kojem će se održavati projekcije sarajevske filmske smotre.

Tu su i projekcije na otvorenom, prekoputa Vijećnice. Riječ je o najprestižnijoj lokaciji, u samoj starogradskoj jezgri i neposrednoj blizini brojnih kulturno-historijskih znamenitosti, počevši od same Vijećnice, Baščaršije i drugih.

Sarajevska opština Stari Grad dobila je prvu zvaničnu festivalsku lokaciju i to na višenamjenskom trgu preko puta Vijećnice.

Iz Direkcije Sarajevo Film Festival kažu da je Festival COVID-siguran događaj i održaće se u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Prepoznatljive festivalske dekoracije na ulicama uoči 27. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Ove godine festivalski kapaciteti biće smanjeni u skladu sa preporukama Kriznog štaba Kantona Sarajevo. Prošlogodišnji Sarajevo Film Festival održan je prvi put u online format zbog pandemije korona virusa.