Povratak u školu tokom pandemije COVID-19

Alegra Bajrami (levo), sa maskom u cilju zaštite od korona virusa, ulazi u školsko dvorište prvi dan nove školske godine u glavnom gradu Kosova Prištini. Škole na Kosovu otvorene su 14. septembra po prvi put od marta kada je kriza zbog pandemije počela.

Učenik osnovne škole sa maskom prolazi kroz dezinfekcioni tunel prvog dana u školi u Prištini. Kosovska vlada je odložila početak školske godine za dve nedelje zbog pandemije COVID-19.

Učenici osnovne škole nose maske i održavaju distancu prvog dana u školi u Prištini, na Kosovu.

Žena i devojčica sa zaštitnim maskama razgovaraju dok se sa nastavnicima, roditeljima i drugom decom okupljaju ispred škole u glavnom gradu Rumunije Bukureštu 14. septembra kada, nakon letnje pauze, počinje nastava. Većina škola u Rumuniji je ponovo otvorena, a učenici naizmenično pohađaju nastavu u školi i online zbog pandemije virusa korona.

Deca jure hodnikom prema svojoj učionici nakon što su prošli medicinske provere prvog dana škole u Nacionalnoj muzičkoj školi Žorž Enesku u Bukureštu, Rumuniji 14. septembra.

Zdravstvena radnica pokazuje devojčici kako da koristi sredstvo za dezinfekciju ruku prvog dana škole u Nacionalnoj muzičkoj školi Žorž Enesku u Bukureštu, Rumuniji 14. septembra.

Deca prvog dana povratka u školu u Rumuniji.

Učenici srednje škole održavaju fizičku distancu prvog dana nove školske godine u mestu Drama u Grčkoj tokom COVID-19 pandemije. Otvaranje škola 14. septembra praćeno je zabrinutošću zbog porasta broja zaraženih, kao i otporom pojedinih roditelja da se pridržavaju propisa koji predviđa da sva deca i odrasli moraju da nose zaštitne maske za lice.

Prvi dan u školi u Bukureštu, Rumuniji 14. septembra.
 
 

Osoblje meri temperaturu studentkinjama na ulazu u Islamabad Model Fakulteta za trgovinu za devojke 15. septembra nakon što su se školske ustanove ponovo otvorile, skoro šest meseci nakon početka COVID-19 pandemije.

Radnik prska učionicu dezinfekcionim sredstvom u privatnoj školi u gradu Karači u Pakistanu 14. septembra nakon najave vlade da će se školske ustanove ponovo otvoriti skoro šest meseci nakon početka COVID-19 pandemije.

Nastavnica stavlja upozorenje u državnoj školi u gradu Karači nakon najave ponovnog otvaranja školskih ustanova od 15. septembra, nakon skoro šest meseci izolacije.

Učenica sa zaštitnom maskom i rukavicama tokom skupa u školi u gradu Karači, u Pakistanu 15. septembra nakon što su ponovo otvorene školske ustanove.

Učenica sa vizirom čeka da uđe u Nacionalnu muzičku školu Žorž Enesku u Bukureštu, Rumuniji 14. septembra prvog dana povratka sa letnje pauze.

Nastavnica meri svoju temperaturu nakon što je stigla na početak školske godine u srednju školu Luiđi Einaudi u Rimu 14. septembra tokom COVID-19 pandemije.

Studentkinje sa zaštitnim maskama tokom skupa u školi u gradu Karači u Pakistanu.

Učenici sa zaštitnim maskama prisustvuju času u školi u Pešavaru u Pakistanu 15. septembra.

Učenica sa vizirom dolazi u osnovnu školu na prvi da nastave nove školske godine u prestonici Grčke Atini 14. septembra.

Na tabli je okačen crtež prvog dana škole u Nacionalnoj muzičkoj školi Žorž Enesku u Bukureštu 14. septembra.

Učiteljica vodi razred prema medicinskom kontrolnom punktu pre ulaska u učionice prvog dana škole u Nacionalnoj muzičkoj školi Žorž Enesku u Bukureštu.

Otac i sin sa zaštitnom maskom čekaju 14. septembra ispred škole u Bukureštu, Rumuniji gde časovi počinju ponovo posle letnje pauze.

Početak nove školske godine u srednjoj školi Grigor Moisil u gradu Jaši u Rumuniji 14. septembra.

Učenici osnovne škole sa zaštitnim maskama održavaju fizičku distancu prvog dana škole u Prištini, na Kosovu.

Fizička distanca između učenika i nastavnika u školskom dvorištu u gradu Brašov u Rumuniji 14. septembra.