Sedmica u slikama

  • RSE

Demonstrant u Sofiji 13. oktobra drži drveni krst tokom protesta protiv planova bugarske vlade da zatvori elektrane na ugalj u zemlji.

Vrane sjede na nadgrobnim krstovima u dijelu groblja rezervisanom za žrtve COVID-19 u Kolpinu, izvan Sankt Peterburga u Rusiji.

Poljoprivrednik radi na plantaži kanabisa u okrugu Panjwai u afganistanskoj provinciji Kandahar.

Opštinski radnik čisti fontanu Druzhba Narodov (Prijateljstvo naroda) u Sveruskom izložbenom centru u Moskvi.

Usred naglog porasta slučajeva korona virusa u Rumuniji, pacijenti leže na krevetima u Hitnoj pomoći koja je pretvorena u jedinicu za COVID-19 u bolnici Bagdasar-Arseni u Bukureštu.

Žena gleda u svoj telefon dok 12. oktobra prolazi preko mosta sa zgradom ruskog ministarstva vanjskih poslova u pozadini.

Pacijenti koji boluju od denga groznice liječe se u terenskoj bolnici koju su uspostavile vlasti usred izbijanja epidemije u Lahoreu u Pakistanu.

Migrant, koji je zadržan nakon što je iz Bjelorusije prešao u Latviju, sjedi pored pograničnog područja u blizini Vorzove.

Pripadnici Crvenog krsta pomažu članu talibana koji tvrdi da je izgubio nogu ranije u američkom zračnom napadu.

Putnici koji nose maske za lice voze se tramvajem u Beogradu usred novog porasta zaraze korona virusom u Srbiji.

Jesenski pogled iz zraka na manastir Spaso-Kamenny na jezeru Kubenskoye u ruskoj Vologdskoj oblasti

Rođaci i prijatelji stoje pored grobova žrtava bombaškog napada samoubice na vjernike u šiitskoj džamiji u sjevernoj afganistanskoj provinciji Kunduz, u kojoj je 8. oktobra poginulo na desetine ljudi.