Od Rusije do Kabula

Ulični prodavač čeka kupce dok sjedi pored portreta ruskog predsjednika Vladimira Putina na kiosku u središtu Moskve. (AFP/Kirill Kudrijavtsev)

Trenirani orao pokušava uhvatiti dron tokom vježbe koju je holandska policija organizovala kao dio programa obuke ptica u hvatanju dronova iznad osjetljivih i zabranjenih područja poput kompleksa Holandske policijske akademije u Osendrehtu. (AFP/Emanuel Dunand)

Žena na ljuljački uz izborni plakat Ujedinjene Rusije u centru Moskve uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, zakazanih za 18. septembar. (AFP/Aleksander Nemenov)

Iračke djevojčice na putu od Čibajiša u okolini grada Nasirijah na sjeveru zemlje. (AFP/Hajdar Hamdani)

Iranac na tržnici u Teheranu vaga ovcu koja će biti žrvovana na muslimanski praznik Kurban Bajram. (Epa/Abedin Taherkenareh)

Uprkos kišnom danu veliki broj vjernika učestvovao je u molitvi na Kurban Bajram kod Velike džamije u Moskvi. (Reuters/Maksim Zmejev)

Pravoslavni vjernici učestvovali su u procesiji kojom je obilježena 292. godišnjica prebacivanja relikvija svetog Aleksandra Nevskog u centru Peterzburga. (Epa/Anatolij Maltsev)

Vatrogasci gase požar nakon zračnog napada snaga odanih sirijskoj vladi na području Doume koje drže pobunjenici na periferiji Damaska. (Epa/Mohamed Badra)

Kupci i dobavljači okupljaju se na stočnom tržištu uoči Kurban Bajrama na periferiji Kabula. (AFP/Vakil Kohsar)

Demonstranti oči u oči sa policijom na protestu tokom obilježavanja vojnog puča iz 1973. u Santijagu. (Reuters/Karlos Vera)