Sedmica u slikama

Dječak nosi otpad koji se može reciklirati dok se vraća kući preko groblja Kart-e Sakhi u Kabulu. (epa-EFE/Hedayatullah Amid)

Muškarac obučen u kostim Spajdermana učestvuje u protestu vlasnika i zaposlenih u restoranima, barovima i klubovima protiv zatvaranja zbog korona mjera u Sofiji u Bugarskoj. (Reuters/Stoyan Nenov)

Žene sa karnevalskim maskama marširaju pod kišobranima u bojama bivše bijelo-crveno-bijele zastave Bjelorusije u znak protesta protiv rezultata bjeloruskih predsjedničkih izbora u Minsku 26. januara. (AFP / Stringer)

Afganistanski interno raseljeni dječak pozira dok drži balon u blizini privremenog skloništa u kampu za raseljene osobe na periferiji Kabula. (epa-EFE/Hedayatullah Amid)

Pogled na novi spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 27. januara, na Dan Svetog Save, otkrio visoki spomenik Stefanu Nemanji, srpskom vladaru iz 12. vijeka. (AP Foto / Darko Vojinović)

Kondukter drijema u autobusu u ruskom gradu Permu na Uralu. (AFP/Kirill Kudryavtsev)

Lutka prekrivena plastičnom kesom dok pada snijeg u glavnom gradu Kosova, Prištini. (epa-EFE / Valdrin Xhema)

Afganistanski zdravstveni radnik obilježava markerom palac djeteta nakon primljene vakcine protiv dječje paralize u Kandaharu 26. januara (efe-EPA / Muhammad Sadiq)

Ruka ruske umjetnice Ale Urban među njenim umjetničkim djelima pod nazivom Pitanje dok pozira fotografima na izložbi u Tretjakovskoj galeriji slika u Moskvi. (AP / Pavel Golovkin)

Gimnastičarka drijema dok kolege sportisti gledaju prvo nacionalno takmičenje u ritmičkoj gimnastici za muškarce u Gimnastičkoj palati Irine Viner-Usmanove u Moskvi. (AFP/Natalia Kolesnikova)

Mađarska žena koja nosi masku za zaštitu od COVID-19 stoji za vrijeme službe luteranske crkve na otvorenom u Csovaru. (AP / Laszlo Balogh)

Policajac u civilu pritvara opozicionog aktivista koji je 24. januara protestvovao u Moskvi u znak podrške ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom i protiv masovnih hapšenja na antivladinom protestu prethodnog dana. (AP / George Markov)