Trećeg dana Olimpijskih igara, u Tokiju više od 1.700 novozaraženih

Olimpijski stadion u Tokiju neposredno pre početka ceremonije otvaranja Olimpijade, 23. juli 2021.

Treći dan od početka Olimpijskih igara, u Tokiju je potvrđeno 1.763 novoinficiranih korona virusom, saopštile su 25. jula vlasti glavnog grada Japana.

Agencija Reuters navodi da je cele prošle nedelje broj novozaraženih rastao, a da je 22. jula, dan uoči otvaranja 32. Letnjih Olimpijskih igara, potvrđeno 1.979 novih slučajeva infekcije.

Organizatori Olimpijskih igara su 25. jula prijavili još deset zaraženih osoba, povezanih sa igrama čime je broj slučajeva od 1. jula porastao na 132.

Pročitajte i ovo: Novi slučajevi zaraze pred otvaranje Olimpijskih igara

Sportisti moraju da nose maske na svim mestima Olimpijskih igara, uključujući i ceremonije dodele medalja, saopštio je 25. jula Međunarodni olimpijski komitet (MOK), ali prema novoj politici nakratko im je dozvoljeno da ih uklone kako bi se fotografisali.

Maske su obavezne na svim mestima, kako unutra tako i napolju, za sve sportiste, osoblje i medije, kao deo strogih mera organizatora igara u borbi protiv korona virusa.

"Nema opuštanja i tražimo od svih da poštuju pravila", rekao je portparol MOK-a Mark Adams.

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se uglavnom bez publike, jer je glavni grad Japana poslednjih nedelja beležio porast dnevnih slučajeva COVID-19.