Naše priče sedmice

Majke Srebrenice ispred Haškog tribunala uoči izricanja presude Karadžiću, 20. mart 2019.

Radovan Karadžić na izricanju konačne presude, Hag, 20. mart 2019.

Doživotni zatvor za Karadžića, 'pravda za sve žrtve'

Žalbeno vijeće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove (MMKS), kao pravni nasljednik Tribunala u Hagu, izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) i vrhovnom komandantu Vojske RS-a, Radovanu Karadžiću.

Ulaz na područje Opštine Brus

Jutka odlazi, žene u Brusu čekaju pravdu

„Mnogo pompe se diglo oko te ostavke. On samo sebi produžava vreme. Ali, kazna mora stići. Da li će to biti novčano ili u nekom drugom obliku, ali on mora da dobije šta je zaslužio.“

Ovim rečima Snežana Bojić, jedna od žena koja kaže da je žrtva doskorašnjeg predsednika opštine Brus i stranačkog funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milutina Jeličića, daleko poznatijeg pod nadimkom Jutka, komentariše ostavku koju je Jeličić podneo na mesto prvog čoveka opštine 11. marta, nakon što je završio na sudu pod optužbama za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje svoje bivše saradnice Marije Lukić.

Sa protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu, 16. mart

Pančić: Nasilje, avanturizam ili dinamika

Otkud ovakva drama na beogradskim ulicama, nakon tolikih subota mirnog manifestovanja građanskog nezadovoljstva, policijski praćenog tek sa distance, a politički, doduše, satanizovanog, ali ne baš sa mnogo žara?

Martina Mlinarević

Za koga je 'sporna' Martina Mlinarević?

Poznata bosanskohercegovačka književnica i kolumnistica, Martina Mlinarević, ponovo se posljednjih dana našla u fokusu pažnje javnosti, nakon niza uvreda i prijetnji koje je primila na društvenim mrežama.

Do vulgarnih komentara upućenih Martini Mlinarević došlo je nakon što je u medijima procurila vijest da će je član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, predložiti za ambasadoricu BiH u Češkoj. Nakon te vijesti na društvenim mrežama počele su otvorene uvrede, koje je književnica objavila na svom Facebook profilu. Veliki broj njih odnosio se na činjenicu da je Martina Mlinarević preživjela tešku bolest i nekolike operacije, pominjanje privatnog života, a neki su otišli i toliko daleko da u svojim komentarima govore i o njenom maloljetnom djetetu.

Vaš browser nepodržava HTML5

Ulazak demonstranata u RTS

Ulazak demonstranata u RTS

Demonstranti, predvođeni liderima opozicionog Saveza za Srbiju, ušli su večeras u zgradu Radio televizije Srbije u centru Beograda.