Naše priče sedmice

Miljenko Jergović, književnik

Dragan Štavljannin, novinar RSE i književnik Miljenko Jergović

Jergović: U Jugoslaviji smo bili slobodniji nego sada

"To je bio najslobodniji period kojeg moja generacija pamti i to je bio najslobodniji period koji će ove zemlje uopće upamtiti. Još jedna vrlo važna stvar. To je bio period kada smo zaista bili najbliže Zapadu", rekao je u serijalu Radija Slobodna Evropa "100 godina Jugoslavije" zagrebački književnik Miljenko Jergović.

BiH, policija

Automafija jača od države?

Sarajevo je tradicionalno na vrhu liste po krađama automobila, zbog toga i ne čudi podatak da se u Kantonu Sarajevo u prošloj godini desilo 87 krađa vozila više nego u svim ostalim kantonima Federacije BiH i Republike Srpske zajedno. Iako je policiji, nakon akcija i optužnica, poznat način kako funkcionišu kriminalne grupe, izostaje odlučnija borba protiv sve organizovanije automafije.

Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin

Osude Ugljaninove izjave da je Srbija 'fašistička država'

Oštra retorika Sulejmana Ugljanina ne doprinosi boljem životu Bošnjaka u Srbiji, izjavio je za RSE Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Reagovao je i predsednik Srbije. "Poruke Sulejmana Ugljanina ne treba nikoga da brinu jer predstavljaju samo puste želje neodgovornih političara", rekao je Vučić.

Bilbordi u Budvi

Srpske proslave ukidanja države Crne Gore

Stota godišnjica kraja Prvog svjetskog rata povod je za podizanje nacionalnih strasti u Crnoj Gori, kroz organizovanje brojnih skupova. Zašto stogodišnjica kraja Prvog svjetskog rata potpiruje nacionalističku retoriku i izaziva nacionalne tenzije?

Vaš browser nepodržava HTML5

Ne želim otići

Ne želim otići

Adem Šaćirović ponude za posao u inostranstvu nije prihvatio. Odlučio je biti poduzetnik u Tešnju. Variocu po struci novčana podrška u okviru programu za mlade bila je dovoljna da pokrene vlastiti posao.