Naše priče sedmice

Bh. mladi čiste ćirilične nazive gradova prefarbani sprejem, nedaleko od Tuzle

Visoke zvanice Mirovnog foruma u Parizu održanog nakon obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu.

Trgovčević: Srbija manja od Kinšase

Ljubinka Trgovčević, istoričarka i profesorka u penziji Fakulteta političkih nauka u Beogradu, za ‘Zašto?’ objašnjava zbog čega je bitan raspored sedenja državnika na ceremoniji obeležavanja stotinu godina primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu.​ "Ostavljam mogućnost da je Srbiji ovime poslata poruka, ali treba videti sa Francuzima šta su detalji​."

Aleksandar Vučić

Ko su Vučićevi 'najveći poltroni'?

Ko se najviše trudi da od Vučića napravi nedodirljivog vođu, zašto je bivši poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio da se Vučiću divi i fizički i mentalno, kako je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila titulu svetskog šampiona, svoju zlatnu medalju poklonio Vučiću, ima li Vučić harizmu, u čemu je sličan a u čemu se razlikuje od Miloševića, pitanja su na koja se pokušao pronaći odgovor u Mostu RSE.

Dimitrij Rupel

Rupel: Slovenci su bili kao na studentskoj ekskurziji u Jugoslaviji

Jugoslavija je Slovencima pomagala, rekao je u serijalu RSE "100 godina Jugoslavije" Dimitrij Rupel, prvi ministar inostranih poslova Slovenije od 1990.

"Mi smo bili kao na jednoj studentskoj ekskurziji u Jugoslaviji. Međutim, ona je bila anahrona pojava", ističe Rupel dodajući da je problem Slovenaca i Hrvata bio što su se našli na pogrešnoj strani u Prvom svetskom ratu pa su zbog toga morali biti spremni na više koncesija Srbima.

Porodilja, ilustracija

Horor iskustva porodilja u BiH

Stotine svjedočanstava žena iz BiH u kojima govore o tome kako su im određeni zahvati rađeni bez anestezije, kako su im davani medikamenti za ubrzanje poroda koji izazivaju nesnosne bolove, stigla su na adresu Udruženja Porod i Postpartum u BiH. Reakcije je izazvala akcija "Prekinimo šutnju" u kojoj žene govore o dešavanjima iza vrata porodilišta.


I ćirilica je naše pismo

Mladi iz Tuzle, Brčkog i Doboja okupljeni oko "Koalicije za borbu protiv mržnje" u akciji čišćenja prometnih znakova na kojima su ćirilični nazivi gradova prefarbani.