Tropske vrućine u Mostaru

Turista u mostarskom Starom gradu pije vodu usred velike vrućine oko 13 sati, poštujući i preporuku da se na vrijeme boravka na otvorenom nose kape ili šeširi kao zaštita od sunca.

Troje turista na obali rijeke Neretve, ispod Starog mosta u Mostaru, nastoje se rashladiti od nesnosnih vrućina.

Grupa turista iz Poljske na obali Neretve ispod Starog mosta u Mostaru jedu sladolede, pokušavajući se rashladiti usred velike vrućine iza 13 sati.

Grupa turista sa šeširima na glavama ispod Starog mosta u Mostaru.

Jedna gošća iz Poljske nastoji se osvježiti u hladnoj rijeci Neretvi, u Mostaru, ispod čuvenog Starog mosta.

Grupa mladića iz Mostara spas od vrućina potražila je u rijeci Neretvi, kupajući se ispod čuvene stijene Duradžik, gdje se inače mladići obučavaju za skokove sa obližnjeg Starog mosta.

Kupač u Neretvi, ispod Starog mosta u Mostaru.

Stanovnica Mostara od jakog sunca se zaklonila suncobranom. Fotografija nastala u Ulici Kujundžiluk u mostarskom Starom gradu.

Živa na termometru u avliji (dvorištu, op. RSE) Koski Mehmed-pašine džamije u Starom gradu u Mostaru pokazuje da je temperatura zraka nešto iznad 40 stepeni Celzijusa, dok se turisti nastoje rashladiti na česmi džamijske abdesthane (fontana gdje vjernici obavljaju ritualno pranje dijelova tijela uoči dnevne molitve).

Dvije gošće, snimljene u pješačkoj zoni u Fejićevoj ulici u Mostaru, od sunca su se zaštitile – kišobranom.

Grupa turista se osvježava vodom sa abdesthane Koski Mehmed-pašine džamije u Starom gradu u Mostaru.

Živa na termometru u pješačkoj zoni u Fejićevoj ulici pokazuje da je temperatura zraka u Mostaru nešto prije 14 sati iznosila 41 stepen Celzijusa.

Gotovo puste ulice u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine, oko 14 sati, usljed velikih vrućina; na slici je Ulica Mostarskog bataljona, pored poznatog hotela Bristol.