Street Arts Festival ponovo u Mostaru

Mural na igralištu Partizan, iznad ruševine predratne Škole učenika u privredi u Mostaru, u neposrednoj blizini Starog mosta. Mural je rezultat graffiti-radionice koju su sa mladima Mostara proveli članovi Save The Future ekipe umjetnika iz Sarajeva.

Futuristički mural sa motivom Starog mosta, u blizini igrališta Partizan, iznad ruševine predratne Škole učenika u privredi u Mostaru, u neposrednoj blizini Starog mosta. Festival je djelo umjetnika iz ekipe Save The Future iz Sarajeva, nastao 2020. godine.

Mural na jednoj kući u naselju Cernica, autorice Jane Danilović iz Beograda, iz 2020. godine.

Mural na zgradi Nansen dijalog centra u Ulici Alekse Šantića u Mostaru, autor Luca Ledda iz Italije, nastao 2019. godine.

Mural na zgradi Omladinskog kulturnog centra Abrašević, u Ulici Alekse Šantića u Mostaru, djelo umjetnika Kori Nikole iz Beograda, iz 2021. godine.

Marina Đapić, umjetnička direktorica Street Arts Festivala, kaže da je Festival postao i turistička ponuda Mostara.

Mural na jednoj obnovljenoj zgradi u Ulici Alekse Šantića, djelo autora umjetničkog imena Wuper iz Beograda, nastao 2020. godine.

Mural na jednom ruševnom objektu u centru Mostara, sa motivom mostarskog pjesnika Alekse Šantića, autora Colletivo Fx, iz 2014. godine.

Mural na jednoj zgradi u naselju Balinovac u Mostaru, autor je umjetnik Zesar Bahamonte. Rad je nastao 2019. godine.

Mural na jednoj zgradi u Ulici maršala Tita iz 2019. godine, autor je brazilski umjetnik Dinho Bento.

Mural na jednoj obnovljenoj zgradi u Ulici Alekse Šantića, djelo autora umjetničkog imena Artez iz Beograda, nastao 2020. godine.