Moda zaštitnih maski u doba korone

Nemačka modna dizajnerka Fridrike Jorcig je u svom salonu u Berlinu predstavila maske koje idu uz venčanicu.

Maske prekrivene kristalima prikazane su u studiju jordanske dizajnerke Samije al Zakleh, zajedno sa futrolama za telefone.  

Slovačka predsednica Suzana Kaputova je tokom inauguarcije Vlade Igora Matovića, 21. marta ove godine, nosila masku koja se uklapala sa bojom njene haljine. 

Žena u Zagrebu, 3. marta, pokazuje zaštitnu masku koju je dizajnirao Zoran Aragović. Pamučna maska ima karakterističan pop art stil, koji je svojstven hrvatskom dizajneru.

Maska sa šarama kefije, marame koju Palestinci nose kao simbol patnje. Ova maska nalazi se na lutki u izlogu jedne krojačnice u Palestini u izbegličkom kampu Burj al Barjaneh u Libanu.  

Nemački model Franciska nosi masku sa porukom. Maska je sašivena u Pija Bolte modnom studiju u Minhenu. 

Zelena zaštitna maska za lice koju su dizajnirali Stalina Svijekovki i Nelson Džimenez iz San Antonia de los Altosa u Venecueli.

Budistički sveštenik Fra Kru Palad Šitivat iz tajlandske provincije Nakhon Pathom nosi zaštitnu masku na kojoj su ispisane molitve.

Alan Gordon nosi masku u obliku pande tokom kupovine namirnica u Vašingotnu, 1. aprila.

Zaštitne maske na lutkama u prodavnici medicinske opreme u Meksiko Sitiju, 28. februara.

Studenti iz škole Julije Cezar Turbej iz grada Soača u Kolumbiji nose maske koje su sami napravili od recikliranog i biorazgradivog materijala. Nose ih radi zaštite, ali i kao simbol protesta zbog nestašice maski u apotekama. 

Policajac u gradu Kali u Kolumbiji, 20. marta.

Čovek nosi zaštitnu masku u Manili na Filipinima, 4. februara.

Volonter organizacije "Panamski plan solidarnosti" dostavlja hranu ugroženim porodicama u Panama Sitiju, 1. aprila. 

Dečak Panji, star osam godina, nosi masku u obliku miša kako bi se zaštitio od korona virusa u Džakarti u Indoneziji, 2. aprila.