Mađarska iz vazduha

Tri skulpture na vrhu stanice Keleti, glavne železničke stanice u Budimpešti, prikazuju boga vatre (levo) i boga vode (desno) kako sede uz bokove žene koja drži paru - kombinaciju ova dva elementa. Para je bila glavni izvor energije za vozove kada je skulptura napravljena 1884. godine.

Vikendice su zbijene jedna do druge na ostrvcu "Kavicsos-to", jezeru južno od Budimpešte.
 

Polja kukuruza okružuju drevnu crkvu "Somogyvamos" u stepi blizu jezera Balaton. Ove usamljene ruševine jedini su ostaci sela koje su Otomanski Turci navodno sravnili sa zemljom tokom rata koji je besneo u tom regionu u srednjem veku.
 

Crkva svetog Matijaša stoji na vrhu brda s pogledom na Budimpeštu. U ovoj drevnoj kamenoj crkvi krunisani su mađarski kraljevi. Crkva je teško oštećena tokom savezničke opsade Budimpešte 1945. godine, a popravke su završene tek 1980-ih godina.

Dvorac Fuzer, blizu granice sa Slovačkom, datira iz 13. veka, ali je u velikoj meri uništen u 17. veku kako bi se sprečilo da ga pobunjenici koriste kao bazu. Restauracija dvorca je u toku.

Figure žena koje se drže za ruke na zgradi u Segedinu. Ovaj grad na jugu zemlje poznat je po Art Nuvo arhitekturi.

Bazilika u Ostrogonu, na obali reke Dunav. Završena je 1869. godine i najveća je crkva u Mađarskoj. Slovačka je na levoj strani reke.

Budimski dvorac (levo) svetli nad Dunavom u sumrak.

Zlatna statua pod nazivom "Dobri anđeo mira" sa golubicom u ruci pozdravlja brodove koji se vraćaju u luku sa jezera Balaton. Ova statua ruskog vajara Pjotra Stronskog postavljena je 2012. godine.

Turul - ogromna grabljivica iz mađarske mitologije postavljena je na pijedestal Kraljevskog dvorca Budimpešte.

Traktor kosi travu u obraslom voćnjaku blizu jezera Balaton.

Sinagoga u Segedinu je četvrta po veličini jevrejska bogomolja na svetu.

Spomenik svetom Vendelinu, zaštitniku pastira, stoji pored puta blizu Šimega u zapadnoj Mađarskoj.

Ribolovački motorni čamac na jezeru Balaton tokom savršeno mirnog letnjeg jutra. Jezero je dugačko oko 80 kilometara, a u najširem delu široko 14 kilometara, što ga čini najvećim jezerom u Centralnoj Evropi. Ono je takođe jedno od najplićih, pa većina "plivača" mora da pešači stotine metara kroz jezero da bi im voda bila do struka. 

Dvorac Boldogko, podignut je na vrhu stene u severoistočnoj Mađarskoj. Drevni dvorac napravljen je za odbranu od mongolske Zlatne horde koja je terorisala Evropu u 13. veku.

Opatija "Pannonhalma" smeštena je na brdu blizu grada Đera za zapadu zemlje. U manastiru podignutom 996. godine živi oko 50 monaha.

Statua slobode u Budimpešti izdiže se iznad grada. Ona je inicijalno podignuta u znak sećanja na sovjetske vojnike koji su poginuli u proboju ka Budimpešti tokom savezničke opsade 1945. godine. Posle revolucije u Mađarskoj 1989. kojom je zbačena komunistička vlast u toj zemlji, mnogi spomenici iz komunističke ere su uklonjeni, ali je na elegantnoj Statui slobode samo promenjen natpis da je spomenik podignut svima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu Mađarske.

Bazilika svetog Ištvana u Budimpešti dobila je ime po prvom kralju Mađarske. Mumificiranu, "neoštećenu" ruku svetog Ištvana staru oko 1.000 godina posetioci i dalje mogu videti izloženu u crkvi.

Arhangel Gavrilo u Budimpešti, prikazan kako drži krst i svetu krunu svetog Ištvana, prvog mađarskog kralja. Mali krst na vrhu krune nakrivljen je kao imitacija prave krune, koja se trenutno čuva u zgradi parlamenta.