Fotografski zapisi rata nagrađivanog Karstena Thielkera

Čečeni se sakrivaju dok ruski snajperista gađa uličnu pijacu na južnoj periferiji Groznog, 25. januar 1995.

Ranjeni ruski vojnik, tokom evakuacije helikopterom na izlasku iz Groznog, dok traju borbe u glavnom gradu Čečenije, 3. februar 1995.

Dve žene na balkonu uništenog stana u Sarajevu tokom opsade, 4. avgust 1995.
 

Bosanka nosi kukuruz, a pored nje prolazi vojnik u blizini nekadašnje prve linije u selu Lopare, u blizini Tuzle, 20. januar 1996. godine

Karsten Thielker u nemačkom gradu Frankfurtu 10. jula 2016. godine ​

"Toliko jedinstvenih fotografija se više se neće pojavljivati u TAZ-u, Frankfurter Allegemeine Zeitungu, Zeitu i drugim medijima. Ostaće velika praznina", napisao je berlinski fotoreporter Stefan Boness u Frankfurter Allegemeine Zeitungu o smrti svog prijatelja. "Još je bolniji gubitak uvijek pozitivnog, duboko simpatičnog i kolege i prijatelja koji je uvek bio podrška."

Koristeći putokaze, rudari koji štrajkuju štite se od suzavca koji su policajci bacili tokom nasilnih sukoba ispred predsedničke palate u Bukureštu 27. septembra 1991.
 

Bosanski vojnik, spreman da krene na prvu liniju fronta, briše suze majci ispred muslimanskog nadgrobnog spomenika u Rahiću, bosanskom gradu udaljenom 70 kilometara sjeverno od Tuzle, 28. april 1993.

Izbeglice iz Srebrenice, koje je dan ranije evakuisao helikopter Ujedinjenih nacija, sa štakama idu ka bolnici u Tuzli, 20. april 1993.

Čečenski par gleda kroz blatom umazan prozor autobusa kojim napuštaju Grozni 22. januara 1995. Svakog dana je na desetine izbeglica bežalo autobusom, automobilima ili peške dok se ruski napad nastavljao na glavni grad otcepljene republike.

Autobus prolazi, dok se dim diže iz zgrade koju su 24. januara 1995. godine više puta pogodile tenkovske granate na jugozapadu Groznog

Sarajka prolazi pored francuskih vojnika pri misiji Ujedinjenih nacija na barikadama, 29. jul 1995.

Mladi iz Srebrenice protestuju protiv UN-a ispred hotela u Tuzli, 18. aprila 1993. godine

Stanovnici Mostara prelaze preko oštećenog i jedva zaštićenog Starog mosta koji će za samo nekoliko mjeseci biti srušen, 12. april 1993. godine

Francuski pilot nosi evakuisanog dečaka iz Srebrenice u bolnicu u Tuzli, 25. april 1993.

Čečen gleda prema ruskom kontrolnom punktu dok stoji ispred olupine ruskog oklopnog transportera koji je uništen u sukobu između čečenskih pobunjenika i ruskih trupa u selu 40 kilometara zapadno od Groznog 31. januara 1995.

Dve čečenske žene, izbeglice, pokrivene ćebetom dok napuštaju selo Katyr-Yurt, jugozapadno od Groznog, 30. januar 1995.

Poljoprivrednik u Bosni i Hercegovini vodi konja u blizini američke ambasade u blizini Tuzle, 7. januar 1996. godine

Bosanski Hrvat, vojnik, sa časnom sestrom u toku mise u Katedrali u Sarajevu, 6. avgust 1995.

Ranjeni ruski vojnik plače tokom evakuacije helikopterom iz Groznog, 3. februar 1995.

Čečenski snajperista cilja, dok žena pazi odakle može da dođe ruski snajper u blizini ulične pijace u predgrađu Groznog, 25. januar 1995.

Čečenski par napušta Grozni sa stvarima koje su spakovali na motor, dok ruske snage napreduju ka glavnom gradu, 26. januar 1995. godine