Stanovnici Karaburme u Beogradu opet na ulici zbog smrti dečaka

Građani su okupljenim novinarima rekli da traže odgovornost sudije koji je prvobitno dozvolio da se osumnjičeni za udes brani sa slobode.

Prvi osnovni sud u Beogradu preinačio je rešenje sudije i odredio pritvor do 30 dana vozaču koji je 18. jula na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma udario dvojicu dečaka, nakon čega je jedan od njih preminuo od povreda.

Vozač, koji je pobegao sa lica mesta nakon što je automobilom usmrtio devetogodišnjeg dečaka, prethodno je bio pušten da se brani sa slobode.

Okupljeni građani su uzvikivali "Decu vam ne damo" i palili sveće. Na događaju je bila prisutna i porodica poginulog dečaka.

Pokrenuta je i peticija kojom se traži da se preispita odluka suda koji je dozvolio da se vozač brani sa slobode.

Blokada saobraćaja u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi počela je 22. jula. Građani su proveli noć na ulici, nakon vesti da je devetogodišnji dečak preminuo u bolnici.

Udes se dogodio u nedelju 18. jula. Devetogodišnji dečak je sa ocem i četvorogodišnjim bratom prelazio ulicu, kada je na njih na pešačkom prelazu naleteo automobil. Vozač je pobegao sa lica mesta. Otac i brat stradalog dečaka su u udesu zadobili lakše povrede.

Beogradska policija je dan kasnije saopštila da je 38-godišnji vozač sa inicijalima L.G. uhapšen.

Tužilaštvo je saopštilo da se vozač na saslušanju branio ćutanjem i da se sumnjiči za krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.