Japan pod razornim tajfunom Nanmadol

Ove subote, 17. septembra 2022. godine, satelitski snimak koji je objavila NASA prikazuje tajfun Nanmadol, koji se približava jugozapadu Japana.

Spasioci, uključujući vojnike japanskih odbrambenih snaga, provode operaciju potrage i spašavanja na mjestu klizišta izazvanog tajfunom Nanmadol u gradu Mimata, prefektura Miyazaki na najjužnijem glavnom japanskom ostrvu Kyushu, 19. septembra 2022.

Vojnici japanskih snaga samoodbrane izvode operaciju potrage i spašavanja na klizištu izazvanom tajfunom Nanmadol u gradu Mimata, prefektura Mijazaki na najjužnijem glavnom japanskom ostrvu Kjušu, 19. septembra 2022.

Posetioci drže kišobrane pod jakom kišom i vjetrom izazvanih tajfunom Nanmadol dok se kupola od atomske bombe vidi u pozadini u Memorijalnom parku mira u Hirošimi, zapadni Japan, 19. septembra 2022.

Visoki talasi izazvani tajfunom Nanmadol u ribarskoj luci u Akiju, prefektura Koči, zapadni Japan, 19. septembra 2022.

Muškarac hoda ulicom po jakoj kiši i vjetru uzrokovanom tajfunom Nanmadol u Kagošimi na najjužnijem japanskom glavnom ostrvu Kjušu 18. septembra 2022.

Drvo se savija od vjetra dok tajfun Nanmadol pogađa Tarumizu, prefektura Kagošima, Japan 18. septembra 2022.

Čovjek na biciklu pod jakom kišom i vjetrom uzrokovanom tajfunom Nanmadol u Miyazakiju na najjužnijem glavnom japanskom ostrvu Kjušu 18. septembra 2022.

Ljubitelji tenisa ulaze na mjesto održavanja teniskog turnira u Tokiju, u ponedjeljak, 19. septembra 2022. Tropska oluja zahvatila je jugozapadni Japan sa padavinama i vjetrovima u ponedjeljak, dok je skretala na sjever prema Tokiju.