Iranci slave nakon zračnih napada na Izrael

Iranci slave u Teheranu, nakon što je Islamska revolucionarna garda (IRGC) pokrenula zračne napade na Izrael. Iranski dronovi i projektili u Izraelu su aktivirali sirene za uzbunu, dok izraelska vojska tvrdi da protuzračna odbrana uništava mnoge od njih.

Iranac slavi s upaljenom bakljom u Teheranu. Iranski napad je prvi izravni udar na izraelski teritorij.

Okupljeni stanovnici Teherana sa iranskim i palestinskim zastavama na Trgu Palestine, nakon napada na Izrael, rano ujutro 14. aprila.
Izraelska vojska saopćila je da je više od 100 dronova lansirano iz Irana, a američki dužnosnici kažu da je njihova vojska oborila neke od njih.

Iran je ranije najavio odmazdu za napad na konzulat te zemlje u Damasku, u kome je 1. aprila ubijeno sedam članova Iranske revolucionarne garde. Za taj napad odgovornim smatra Izrael, koji nije ni potvrdio ni negirao odgovornost.

Iranski demonstranti sa iranskim zastavama i maketom metka, tokom antiizraelskog skupa na Trgu Palestine u Tehranu.

Palestinske i iranske zastave istaknute u Teheranu, nakon što je Iranska revolucionarna garda počela zračni napad na Izrael.

Iranac drži fotografiju iranskog vojnog zapovjednika Qassema Soleimanija koji je ubijen u napadu američke bespilotne letjelice 3. januara 2020, u blizini bagdadskog aerodroma.

Aktiviran proturaketni sistem nakon što je Iran lansirao bespilotne letjelice i projektile prema Izraelu, što se vidi iz izraelskog Aškelona.

Nebo iznad Jeruzalema nakon što je Iran lansirao dronove i projektile prema Izraelu.

Iranci slave u Teheranu nakon iranskog raketnog napada na Izrael, koji se dogodio u noći sa 13. na 14. april.