Još jedno hapšenje zbog pretnji Brankici Stanković

Poručnik Vojske Srbije Dragan Đurđević vođa Partizanove navijačke podgrupe „Brain damage“ („Oštećenje mozga“) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je prošle srede na fudbalskoj utakmici Lige Evrope Partizan-Šahtjor pretio smrću novinarki Brankici Stanković i ekipi emisije „Insajder“.

Đurđević (27), koji je po zanimanju geometar, zaposlen u Vojnogeografskom institutu, uhapšen je u akciji policije i vojnih bezbednosnih službi.

Kako je saopštio MUP, Draganu Đurđeviću određen je pritvor do 48 sati, a tereti se da je predvodio grupu navijača crno-belih, čiju zabranu je inače zatražio tužilac.

On je na na južnoj tribini, prilikom pomenute utakmice podstrekivao druge da pevaju pesme uvredljive sadržine, saopštio je MUP Srbije.

Protiv Đurđevića će biti pokrenut i disciplinski postupak u Vojsci Srbije. Današnji “Blic” navodi informaciju da je on identifikovan na snimku MUP-a sa oproštajne utakmice crno-belih fudbalera na evropskoj sceni.

Republičko tužilaštvo je posle ubistva Francuza Brisa Tatona pokrenulo inicijativu da se zabrani rad ekstremnih navijačkih grupa, među kojima je imenovao i „Brain damage“, na čijem je čelu Đurđević.

NEMOĆ DRŽAVE

Policija traga i za ostalim huliganima koji su na utakmici Partizan - Šahtjor pozivili na linč ekipe „Insajdera“. Među njima su Nikola Dedović Džoni i Miloš Radisavljević Kimi, vođe podgrupe „Alkatraz“ čiju zabranu takođe zahteva tužilaštvo.

Na toj utakmici sa južne tribine, na kojoj su smešteni simpatizeri crno-belih, odjekivalo je: „Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija“.
Brankica Stanković

Nakon te utakmice policija je uhapsila trojicu huligana, i već tada najavila nova hapšenja. Protiv vođa navijačkih grupa do danas je podnet veliki broj kirivičnih prijava.Ipak, niko od njih nije procesuiran, što je dovelo do toga da se danas pokazuju moćnijim od države.

Novinarka Brankica Stanković našla se na meti huligana i navijača posle najnovijeg serijala emisija čiji je autor, a koji govori o dubokoj povezanosti navijača sa organizovanim kriminalom. Više o tome možete pročitati u našem tekstu - Novinarka Insajdera pod policijskim obezbeđenjem