Harkiv pod sve žešćim raketnim udarima

Meštani gledaju kako vatrogasci gase požar nastao nakon ruskog napada u okrugu Nemišljanski u Harkivu 20. juna.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je da Moskva pokušava da se pregrupiše i ponovo napadne Harkiv. "Naravno, učinićemo sve što je moguće da zaustavimo okupatore, da zaštitimo narod. Ali da bismo to uradili brže, potrebna nam je podrška, savremeno oružje. Ono koje ima veći potencijal od ruskog". Zelenski je dodao da je to "pitanje života".

Posledice ruskog raketnog udara na državnu veterinarsku akademiju i zoološki vrt u Harkivu 20. juna. Prema rečima svedoka, niko nije ubijen ili povređen.

Oštećene prostorije veterinarske akademije nakon ruskog raketnog udara.

Slučajni prolaznik gleda krater dubok dva i po metra koji je izazvao ruski projektil, ispred državnog veterinarske akademije i zoološkog vrta u Harkivu.

Predmeti se izvlače iz učionice s prepariranim pticama. 

Žena posprema ostatke iz akademije posle granatiranja.

Vatrogasci gase požar nastao pri ruskom granatiranu u industrijskoj zoni Harkiva 20. juna.

Prolaznici posmatraju kako se uklanjaju ruševine uništene stručne škole za železnički saobraćaj u Ljubotinu kod Harkiva 20. juna. Prema pisanju Ukrainske Pravde, dve ruske krstareće rakete pogodile su školu. Na istom mestu nalazi se i volonterski centar u kojem se prikupljala humanitarna pomoć za raseljene osobe.

Meštani raščišćavaju ruševine u stručnoj školi u blizini Harkiva.

Najmanje tri civila su poginula, a sedam je povređeno u sve žešćem ruskom granatiranju tog regiona, napisao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov na Telegramu 21. juna.