Sedmica u slikama

Prevrnuti tenk na putu u blizini ruskog sela Troitskoje, 12. juli.

Demonstrant, bivši policajac, briše čelo mladom kolegi na protestu penzionera ispred parlamenta u Kijevu. Penzioneri su se okupili u ukrajinskoj prijestolnici tražeći povećanje penzija, 14. juli.

Kupanje u rijeci Nevi u Sankt Peterburgu, 14. juli.

Sukob opozicionih aktivista i policije u Tbilisiju nakon smrti TV snimatelja koji je pretučen tokom neuspjelog LGBT parade prošle sedmice. Aktivisti traže ostavku premijera i vlade Gruzije, 12. juli.

Mladić skače u rijeku Treska kod Skoplja usred sve većih temperatura, Sjeverna Makedonija, 13. juli.

Berba pšenice u blizini sela Nedvigovka u ruskoj regiji Rostov, 13. juli.

Zastava afganistanskih talibana podignuta je na afganistanskoj strani pakistansko-afganistanske granice u Čamanu, Pakistan, 14. juli.

Otvoreni kovčeg gruzijskog TV snimatelja Leksa Laškarave na ulicama Tbilisija 13. jula tokom njegove sahrane. Pronađen je mrtav kod kuće 11. jula, nekoliko dana nakon što ga je napala anti-LGBT skupina dok je pratio paradu ponosa u Tbilisiju.

Spas od vrućina Beograđani su našli na Adi Ciganliji, 14. juli.

Dječak se rashlađuje u fontani tokom vrućeg ljetnog dana u centru Moskve, 13. juli.

Šareni kišobrani na Trgu Skenderbeg u Prištini, 15. juli.

Pripadnik afganistanskih specijalnih snaga puca na talibanske militante nakon što se našao pod jakom vatrom tokom spasilačke misije policajca opkoljenog na kontrolnom punktu u pokrajini Kandahar, 13. juli.

Žena prolazi pored muškaraca čiji su članovi kluba obučeni u uniforme francuskih vojnika na ceremoniji obilježavanja repatrijacije posmrtnih ostataka francuskog generala Charles-Etiennea Gudina de la Sablonnierea, učesnika francuskih revolucionarnih i napoleonskih ratova, u Moskvi. 13. juli. Jedan od omiljenih vojnih komandanata Napoleona Bonaparte poginuo je u bitci za Smolensk tokom ruske kampanje 1812. godine. Potraga za njegovim posmrtnim ostacima bila je jedan od glavnih ciljeva zajedničke arheološke ekspedicije.

Uklanjanje ogromne reklame sa panoa o Evropskom fudbalskom prvenstvu 2020. u blizini željezničke stanice u Bukureštu, 12. juli.

Vožnja motociklom na periferiji Kabula, 13. juli.