Od crvenog tepiha do farmerki za crnogorske premijere

Tokom svoje prve zvanične posjete Beogradu, crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića dočekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović, mimo uobičajenog protokola, u farmerkama i bez kravate, što je izazvalo reakcije u Podgorici i Beogradu.

Dan nakon dolaska Krivokapić se susreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na čijem Instagram nalogu su objavljene fotografije dvojice čelnika uz opis ispod fotografija na kojem stoji da je Vučić "poželio dobrodošlicu predsjedniku Vlade Republike Crne Gore Zdravku Krivokapiću".

Premijerka Srbije dočekala je 3. novembra premijera Crne Gore ispred Palate Srbija uz smotru garde i intoniranje himni dve države. 
Ona se također izvinila zbog, kako je navela, greške tokom dočeka Krivokapića na aerodromu "Nikola Tesla". 

"Moja je greška zato što je premijera Crne Gore trebalo da dočeka ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ali se on zadržao u Atini i u poslednjem trenutku smo odredili ministra Nedimovića da dočeka premijera. On često prekrši dres kod, to nije nešto čemu pridaje posebno pažnje. Zaista nije bilo zle namere u svemu tome", rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila je Podgoricu 17. februara 2021. godine prilikom čega je donijela donaciju Sputnik V vakcina protiv korona virusa. Tada ju je sa delegacijom na aerodromu dočekao premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Milo Đukanović bio je prvi premijer nezavisne Crne Gore koji je posjetio Beograd 10. decembra 2013. godine. 

Njegova posjeta uslijedila je nakon što je 20. septembra iste godine Crnu Goru posjetio tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić. 

Crnogorskog premijera Duška Markovića dočekao je 3. februara 2017. godine tadašnji potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Nakon toga priređen je svečani doček ispred Palate Srbija gdje ga je dočekao, u to vrijeme, premijer Srbije Aleksandar Vučić.