Češka: Najbolje novinske fotografije

Fotografija godine: Muškarac, ozlijeđen tijekom sukoba u Kijevu, prolazi pored slike religijskog motiva. (epa/Filip Singer)

Prva nagrada u kategoriji Sa lica mjesta: Okupljanje interventne policije na Trgu nezavisnosti u Kijevu. Fotografija načinjena 29. studenog 2013. (epa/Filip Singer)

Druga nagrada u kategoriji Sa lica mjesta: Pogled na kijevski Trg nezavisnosti sa obližnje uništene zgrade. (Petr Shelomovskiy)

Treća nagrada u kategoriji Sa lica mjesta: Hitna služba odnosi tijela poginulih putnika zrakoplova Malaysia Airlinesa koji se srušio u blizini sela Grabovo u istočnoj Ukrajini. (Petr Shelomovskiy)

Prva nagrada u kategoriji Vijesti: Sirijac Anas Abduldayem sjedi sa kćerkom nakon što je napustio obitelj u nadi da će uspijeti brodom emigrirati u Italiju. (Stanislav Krupar)

Druga nagrada u kategoriji Vijesti: Prosvjednici na barikadama u Kijevu, Ukrajina. (Juraj Mravec)

Počasno priznanje u kategoriji Vijesti: Muškarac, obučen u uniformu iz perioda Drugog svjetskog rata, odaje počast nastradalima tijekom iskrcavanja u Normandiju, 6. lipnja 2014., Francuska (Denik/Martin Divisek)

Treća nagrada u kategoriji Vijesti: Par slavi zaruke u ustanovi za osobe sa intelektualnim teškoćama u Hvozdy, Češka. (Stepan Hon)

Prva nagrada u kategoriji Sport: Skijaši završavaju utrku u slobodnom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Rusija. (CTK/Roman Vondrous)

Druga nagrada u kategoriji Sport: Nekadašnji sovjetski sportaš (81) pokazuje svoju staru fotografiju, Ukrajina (epa/Filip Singer)

Druga nagrada u kategoriji Svakodnevni život: Dijete s autizmom. ("Respekt"/Milan Jaros)

Fotografija iz kategorije Svakodnevni život: Štićenici doma za slijepu djecu. (Jan Sibik)

Prva nagrada u kategoriji Portret: Fotografija iz serije "Lica ukrajinske revolucije" (Cesky Rozhlas/Filip Jandourek)

Druga nagrada u kategoriji Portret: Luboš Miko služi kaznu zatvora zbog ubojstva taksiste. (Mafra/Radek Kalhous)

Prva nagrada u kategoriji Ljudi u vijestima: Predsjednička kampanja Andreja Kiska u Slovačkoj (mono.sk/Tomas Halasz)

Prva nagrada u kategoriji Priroda i okoliš: Aquaterapija za pse u veterinarskoj stanici. ("Respekt"/Matej Stransky)

Prva nagrada u kategoriji Umjetnost: Umirovljenici na zabavi. (Michael Hanke)