Godine Borisa Jeljcina

Ruskog predsednika Borisa Jeljcina dočekuje tradicionalna ponuda hleba i soli tokom posete Krasnojarsku u julu 1994. godine.

Jeljcin (desno) sedi sa američkim predsednikom Billom Clintonom u Hajd parku, Njujork, u oktobru 1995.
 

Jeljcin na ručku sa Mintimerom Šamijevim, predsednikom Tatarstana, u avgustu 1994. godine.
Sede na obali reke Volge dok ih čeka brod za krstarenje.

Jeljcin sa predsednikom Južne Afrike Nelsonom Mandelom u Njujorku tokom proslave povodom obeležavanja 50. godišnjice Ujedinjenih nacija u oktobru 1995. Jeljcin je izgubio dva prsta leve ruke kao jedanaestogodišnjak nakon što je iz magacina ukrao dve ručne bombe i pokušao da čekićem razbije jednu.
 

Jeljcin pozira sa postavom mornara na jugu Rusije u proleće 1995.
 
 

Jeljcin u šminkernici pre televizijskog obraćanja, u Kremlju u avgustu 1995.

Engleska kraljica Elizabeta II razgovarala je sa ruskim predsednikom tokom posete Rusiji u oktobru 1994. To je prva poseta nekog od britanskih monarha Rusiji otkako su odnosi dve zemlje narušeni nakon što su boljševici ubili cara Nikolaja II i članove njegove porodice 1918. godine. Ruski car je bio rođak dede kraljice Elizabete.

 

Jeljcin sluša prevod uživo dok britanski premijer John Major govori u Londonu u septembru 1994. godine tokom zvanične posete ruskog predsednika.

Jeljcin je u ruskom regionu Tatarstan dočekan u maju 1994. godine sa tortom „čak-čak“ u obliku Kremlja. Tradicionalna tatarska poslastica pravi se od malih komadića prhkog, prženog testa povezanog sa medom.
 
 

Engleska kraljica Elizabeta II razgovara sa okupljenim Rusima tokom šetnje sa Jeljcinom na moskovskom Crvenom trgu u oktobru 1994. godine.

Uzbekistanski predsednik Islam Karimov sastao se sa Jeljcinom u Moskvi u martu 1995.
 

 

Jeljcin u tradicionalnoj odeći koju su meštani prilagodili tokom putovanja u grad Kizil na jugu Rusije, u junu 1994.

 

 Jeljcin u šetnji sa američkim predsednikom Billom Clintonom u Napulju u Italiji, jula 1994.

 

 Jeljcin i Klinton ispred masivnog Carskog topa unutar Kremlja u januaru 1994. godine.

Neki od okupljenih iskoristili su drveće za bolji pogled na Jeljcina dok drži govor u ruskoj oblasti Briansk u januaru 1992.
 

 

Jeljcin i japanski premijer Rjutaro Hašimoto (levo) na brodu sa ostalim zvaničnicima na reci Jenisej u novembru 1997. Boris Njemcov, koji je ubijen 2015. godine u blizini zidina Kremlja, delimično je vidljiv s desne strane Jeljcina. Kada je napravljena ova fotografija, Njemcov je bio prvi zamenik ruskog premijera.

Impresivna trpeza tokom putovanja ruskom Orjolskom regijom, u septembru 1997.
 

 

Jeljcin i švedski kralj Carl XVI Gustaf prolaze kroz počasnu stražu u Stokholmu u decembru 1997.

Jeljcin pozdravlja Viktoriju, princezu Švedske, tokom posete toj zemlji 1997.
 

 

Sastanak predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, Kazahstana Nursultana Nazarbaeva, Kirgizije Askara Akaeva i Jeljcina (sleva nadesno) u Moskvi, oktobra 1997.
 

Jeljcin maše okupljenima tokom otvaranja moskovskog izložbenog kompleksa Manjež u septembru 1997.
 

 

Jeljcin se odmara uz partiju bilijara tokom odmora u Kareliji u julu 1997.
 
 

Jeljcin sa suprugom Nainom u Kremlju 1997.

Svetski lideri – među njima, britanski premijer Tony Blair, predsednik SAD Bill Clinton i nemački kancelar Helmuta Kohl - slikaju se na krovu Denvera tokom sastanka G8 u junu 1997.
 

Hillari Clinton, tada prva dama Sjedinjenih Država, upoznaje Nainu Jeljcinu u Jekaterinburgu 1997. godine.

Jeljcin maše stojeći pored Vladimira Putina 31. decembra 1999. Jeljcin je tog dana predao predsedništvo Putinu nakon skoro decenije provedene na vlasti. Jeljcin je napustio funkciju duboko nepopularan - uglavnom zbog ekonomskih poteškoća koje su zadesile zemlju tokom njegovog predsednikovanja - ali neki su mu pripisali zasluge za sprečavanje potencijalnog građanskog rata u Rusiji nakon kolapsa Sovjetskog Saveza 1991. godine. Jeljcin je umro u aprilu 2007. u 76. godini.