Nade i strahovi mladih Afganistanaca

Maram Atayee (16), pijanistica Afganistanskog nacionalnog instituta za glazbu, zabrinuta je zbog buduće uloge talibana u vladi te zemlje. "Ono što me najviše zabrinjava je da ako se vrate, neću se moći nastaviti baviti glazbom."

Anosh Sarwari (23) radi u kafiću. "Željni smo mira. Želimo mir kako bi ljudi mogli voditi svoj posao i živjeti ugodno."

Doktor Mohammad Jawed Momand (22). "Mir zahtijeva da svi polože oružje i razmisle o obrazovanju i prosperitetu naše zemlje".

Umjetnik Mahdi Zahak (25). "Postoji nada za mir. Ali jedini način na koji možemo imati mir je ako oni (talibani) prihvate postignuća u ovoj zemlji u proteklih 17 godina i kada svi budu uživali u životu."

Kawsar Sherzad (17) u svom tajlandskom boksačkom klubu u Kabulu. "Afganistanke su postigle mnoga postignuća u sportu. Optimistična sam da će talibani prihvatiti ta postignuća."

Afganistanski model Omid Arman (21). "Svatko ima želju za mirom u ovoj zemlji. Svjedoci smo mnogih sukoba. Dosta je, ne želimo više biti svjedoci tragedija."

Freelance novinar Zainab Farahmand (22). "Talibane ćemo pozdraviti samo ako prihvate demokraciju i njezine vrijednosti."

Sultan Qasim Sayeedi (18) prati modu na društvenim mrežama. "Bojimo se da ako talibani dođu, nećemo moći sudjelovati na revijama." On također kaže da je vrijeme borbe završeno. "Ako američke trupe odu, mir će doći."

Nadim Quraishi (19) pozira za fotografiju ispred trgovine videoigara u Kabulu. "Želimo vidjeti kraj ovoga sukoba u zemlji. Nadamo se trajnom miru između vlade i talibana."

Zarghona Haidari (22) radi u knjižari. "Nisam baš optimističan u vezi mira. Mislim da talibani neće sklopiti sporazum s vladom."

Vlasnik luksuzne trgovine odjeće Sohail Ataie (22). "Umorni smo od rata. Ono što želimo je mir, živjeti bolji život."

Farzad Aslami (18) u snooker klubu u Kabulu. "Želimo mir radi dobrobiti naše zemlje. Ne želimo više samoubilačkih napada i eksplozija."

Hussain (19) u frizerskom salonu u Kabulu. "Optimističan sam što se talibani pridružuju mirovnom procesu." Kao i mnogi mladi Afganistanci, Hussain je odrastao u susjednom Iranu u kojemu su se milijuni sklonili. "Želim da talibani promijene svoju politiku i da se prestanu više ovako ponašati."

Pjevač Wasim Anwari (19) na afganistanskom showu talenata u televizijskom studiju Tolo u Kabulu. "Bez mira nema nade za bolju budućnost."