BRISEL - SARAJEVO

Politički direktori Vijeća za provođenje mira u BiH sutra u Briselu započinju dvodnevni sastanak tokom kojeg bi trebalo da razmotre budući oblik prisustva međunarodne zajednice u BiH, kao i tok brojnih reformi.
Iz Ureda Visokog predstavnika u Sarajevu je najavljeno da će politički direktori sutra razgovarati na zatvorenoj sjednici, dok će im se narednog dana obratiti članovi Predsjedništva BiH a zatim i predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić.
Visoki predstavnik je najavio kako će od Vijeća tražiti produženje mandata za još godinu dana, odnosno do juna 2008. godine.

SARAJEVO
BiH mora vidjeti svoje mjesto u globalizaciji i odrediti svoje ciljeve, a to su, prije svega, izgradnja moderne, snažne i funkcionalne države i razvijanje tehnologije, izjavio je profesor Ćazim Sadiković na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" u Sarajevu.
Kao uvodničar o temi "Država BiH u procesu globalizacije", Sadiković je kazao da samo snažne države i države koje ostvaruju tehnološki napredak uspijevaju da se uključe u proces globalizacije.