BEOGRAD

Vojnik Ivan Petkovich (1982) koji je sinoch preminuo posle ranjavanja na strazzarskom mestu, stradao je kada je jedan od vojnika povukao obaracc pusske, koju je strazzar odlozzio pored sebe i tom prilikom pogodio Petkovicha u natkolenicu. Preminuo je pola sata nakon toga, saopsstilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Petorica vojnika iz sastava strazze koji nisu bili na duzznosti, medju kojima i Petkovich, dossli na strazzarsko mesto - osmatarccnicu u izdvojenom objektu "Leskovik", u aleksinacckoj kasarni "Deligrad". Oni su, kako se dodaje, sa vojnikom koji je bio na strazzi gledali ssta se dessava u selu i slussali muziku koja je odatle dopirala.
"Medju vojnicima na osmatraccnici nije bilo svadje, niti konzumiranja alkohola i droge", navodi se u saopsstenju i dodaje da je Petkovich odmah nakon nesreche prevezzen u Zdravstveni centar Aleksinac
Mesto nesrecce posetili su ministar odbrane Zoran Stankovich i zastupnik naccelnika Generalsstaba Vojske Srbije general-major Zdravko Ponoss. Stankovich je najavio da che komisija, koju je formirao zastupnik naccelnika Generalsstaba, ispitati sve okolnosti i utvrditi "konkretnu odgovornost vojne organizacije".
Povodom uccestalih nesreca u kasarnama sirom Srbije, vojni analiticcar Zoran Dragissic za nass radio kazze da je broj tragiccnih dogadjaja znatno veci nego u drugim armijama