Bombaški napad na Jahorini

  • Maja Bjelajac
U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo uvjeravaju da će sve učiniti na pronalasku počinioca ovog krivičnog djela. Portparol Centra, Danka Tešić:

„Naravno, odmah su angažovani pripadnici jedinice za podršku Istočno Sarajevo i Foča, policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo i policijske stanice Pale. Izvršena je blokada terena. U toku je pretres terena. Lice mjesta se obezbjeđuje. U toku su i neke zajedničke aktivnosti i određene operativne mjere kriminalističkih timova i ovog Centra i MUP-a Kantona Sarajevo.“

Nakon što im je sinoć ukazana prva pomoć u Domu zdravlja Pale, sva trojica povrijeđenih, inače iz Trnova, prevezeni su u Klinički centar Koševo u Sarajevu. Prema riječima ljekara, stanje Džafera Kadića je stabilno. Doktorica Berina Kapetanović:

„Jedan pacijent je zadržan u našoj jedinici intenzivne terapije. On je zadobio teže povrede grudnoga koša i trbuha, s tim da je on sada stabilan.“

Prema riječima ljekara, Dženan Kadić i Enes Čaušević su van životne opasnosti.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo kažu da je uviđaj još uvijek u toku, te da su na terenu balističari iz Kantona Sarajevo i psi tragači.