Zvaničnici: Nema pogoršanja epidemiološke situacije u Banjaluci

Za 11 osoba prošao je četrnaestodnevni nadzor, a 43 lica su u kućnoj izolaciji, kažu nadležni

Od korona virusa u Republici Srpskoj, jednoj od dva bosanskohercegovačka entiteta, trenutno su zaražene tri osobe, a pod zdravstvenim nadzorom je 117 lica. Za 11 osoba prošao je četrnaestodnevni nadzor, a 43 lica su u kućnoj izolaciji saopštila je na konferenciji za novinare poslije sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije u Banjaluci direktorica Doma zdravlja Banjaluka, Nevena Todorović.

Todorović je istakla kako je u subotu jedan pacijent sa kliničkom slikom repiratorne infekcije prevezen u Univerzitetski klinički centar i da je njegovo stanje stabilno.

"Radi se dodatna dijagnostika, odnosno testiranje na virus korona, jer je riječ o pacijentu koji je došao iz Italije", kazala je Todorović.

Da nema pogoršanja epidemiološke situacije u Banjaluci kada je u pitanju zaraza korona virusom, potvrdio je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je na konferenciji za novinare istakao da u ovom momentu nema potrebe za obustavom bilo kojih javnih događaja u gradu, te da će u ponedjeljak biti nastavljena nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić", osim za odjeljenje koje pohađa zaraženi učenik.

Naveo je i da su svi oboljeli, prema informacijama kojima raspolažu, u dobrom stanju i da nadležni ljekari razmišljaju o njihovom brzom puštanju kući, ali u skladu sa medicinskim propisima da ne bi nekog drugog ugrozili.

Sve službe sposobne su da prate situaciju, rečeno je na ores konferenciji, te su pozvali na sprovođenje mjera prevencije.