Hakovana facebook stranica Udruženja ReStart Srpska

Stefan Blagic, predsjednik ReStart Srpska

Zvanična fejsbuk (facebook) stranica udruženja ReStart Srpska je hakovana, tvrde članovi ovog udruženja. Saznanja o napadu na njihovu stranicu će kažu prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Fejsbuk stranica udruženja Restart Srpska hakovana je u noći između petka na subotu navodi Stefan Blagić predsjednik ove organizacije, koji ističe da ovaj sajber (cyber) napad shvataju veoma ozbiljno.

˝Ovo shvatamo kao jedan težak napad ne samo ReStart nego i na demokratiju u Republici Srpskoj, na slobodu govora, slobodu okupljanja i na sve one vrijednosti koje kao jedno društvo treba da baštinimo˝, kazao je Blagić na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Restartu je hakovan i instagram nalog, ali su ga uspjeli sačuvati. Što se tiče napada na Fejsbuk stranicu za sada sa sigurnošću ne žele da tvrde ko stoji iza njega i ne žele nikoga da optužuju, ali, kako kažu imaju određena saznanja i sumnje.

˝Znamo koji lažni profil je učestvovao u napadu. To je profil Marko Matić. Ne možemo sad sa sigurnošću da upiremo prstom u nekoga, ali znamo ko je imao motiv. Naše zadnje aktivnosti na FB stranici su bile usmjerene na nekonzistentnost u djelovanju opozicije, ali i podršku grupi Pravda za Davida. Tako da ne isključujemo ni tu mogućnost da je neko od njih upleten, ali ne želimo u ovom trenutku nikoga optuživati. Čekamo da vidimo hoće li institucije odraditi svoj posao", rekao je Blagić.

On je rekao i da su obavijestili Fejsbuk o ovom napadu ali da još čekaju odgovor o tome šta se desilo te da će ovaj slučaj prijaviti i entitetskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Udruženje ReStart Srpska organizator je brojnih protesta i akcija u Republici Srpskoj koje su imale za cilj da skrenu pažnju na odlazak mladih, kriminal i korupciju, te na enormno bogaćenje vlasti u tom bosanskohercegovačkom entitetu.