Beograd: Prekinuta prezentacija projekta 'gondola'

U salu u kojoj se odvijala prezentacija aktivisti organizacije Ne(da)vimo Beograd uneli su transparent

Javna rasprava o izgradnji gondole u Beogradu, koja bi trebalo da povezuje tvrđavu Kalemegdan na strani Starog grada i "Ušće" u Novom Beogradu, prekinuta je danas posle jednog incidenta, ali i zahteva okupljenih da se promeni mesto održavanja sastanka pošto se održava u sali koja ne može da primi veliki broj prisutnih.

Zainteresovani predstavnici građana, partija opozicije, ali i zaposlenih u gradskoj upravi, okupili su se danas na petnaestominutnu prezentaciju projekta koji je proteklih meseci izazivao brojne rasprave. Prezentaciji, koju je priredilo Ministarstva životne sredine Vlade Srbije, prisustvuju i predstavnici gradske vlasti, ali i oni iz opozicione beogradske opštine Stari grad, te narodni poslanik u Skupštini Srbije iz redova Demokratske stranke Balša Božović.

Preduzeće Skijališta Srbije inače ne odustaje od izgradnje spornog objekta ni nakon odluke Upravnog suda kojom su radovi na poznatoj beogradskoj tvrđavi, istorijsko-kulturnom spomeniku, obustavljeni.

U salu u kojoj se odvijala prezentacija aktivisti organizacije "Ne(da)vimo Beograd" uneli su transparent sa porukom "Posle vas će ostati samo ruševine i pepeo". Jedan od prisutnih neuspešno je pokušao je da pocepa transparent, da bi posle toga napustio salu.

Vaš browser nepodržava HTML5

Gondola seče drveće u centru Beograda

Namera da izgradi gondola preko reke Save izazvala je brojne polemike, a taj potez lokalne vlasti predvođene gradonačelnikom Zoranom Radojičićem postao je jedan od razloga protesta građana i optužbi da beogradska vlast ugrožava najpoznatije simbole glavnog grada Srbije.