Ruski FSB ubio dva čovjeka osumnjičena za terorizam

Ilustracija

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici ubili dvojicu muškaraca osumnjičenih za planiranje terorističkog čina u regionu Vladimir, istočno od Moskve.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAK) je saopštio u srijedu da su dvojica osumnjičenih bili utvrđeni u jednoj privatnoj kući u gradu Kolčugino oko 180 kilometara istočno od Moskve.

Prema NAK-u osumnjičeni su odbili da se predaju i otvorili su paljbu na pripadnike FSB, koji su ih ubili u uzvratnoj vatri.

Navode je nemoguće nezavisno potvrditi, ali je obrazloženje slično svim prethodnim koji se tiču osumnjičenih militanata i ruskih službi bezbjednosti.

NAK je takođe naveo da su oružje i municija, ručno rađena eksplozivna naprava i ekstremistička literatura pronađeni u kući u kojoj su bili smješteni.

Osumnjični muškarci, prema tvrdnjama ruskih službi bezbjednosti, bili su članovi terorističke grupe koja je imala konekcije sa stranim državama i planirali su terorističku operaciju, ali nijesu dali više detalja o tome.