Marković: Vlada CG će pomoći obiteljima žrtava iz Štrpca

Ilustrativna fotografija

Premijer Crne Gore Duško Marković je na sastanku s obiteljima otetih u Štrpcima 1993. godine istaknuo je kako stradanje nedužnih građana obvezuje crnogorsku Vladu da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno s tim, i na stvaranju uvjeta za institucionalnu pomoć obitelji tih žrtava.

Marković je kazao da će se i u okviru njegovog Kabineta raditi na pitanjima na koja su mu ukazali predstavnici rodbine žrtava, navodi se u priopćenju iz Kabineta crnogorskog premijera.

Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti kako bi bilo nastavljeno traganje za posmrtnim ostacima žrtava.

Predstavnici rodbine otetih u Štrpcima: Mirsad Rastoder, Ragip Ličina, Elifa Bakija kao i odvjetnik Velija Murić izrazili su nadu da će najavljene aktivnosti doprinijeti pravdi i pružiti utjehu obiteljima.

Sugovornici su također usuglasili o neophodnosti praćenja sudskih procesa koji se za ovaj zločin vode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Prošli mjesec se navršilo 26 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske na željezničkoj staniciu Štrpcima, iz vlaka koji je prometovao na relaciji Beograd-Bar, izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti.