Specijalno tužilaštvo preuzelo istragu ubistva Ivanovića

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića prešla je na Specijalno tužilaštvo Kosova, potvrdio je za RSE Ekrem Ljutfiu, portparol tog tužilaštva.

„Slučaj je odmah dodeljen tužiocu Specijalnog tužilaštva i još nije proučen. Istragu slučaja u ovoj fazi postupka ne možemo da objavimo“, kazao je Ljutfiu.

On je dodao i da će Specijalno tužilaštvo sarađivati sa svakom državom koja može da pruži informacije u vezi ubistva Ivanovića.

Istragu o ubistvu Olivera Ivanovića do sada je sprovodio jedan albanski i jedan srpski tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, kao i istražna radna grupa koju čini tim istražnih policajaca i brojnih eksperata iz regionalne policijske direkcije Sever i radna grupa istražnih policajaca glavne direkcije iz Prištine, a u uskoj saradnji sa pripadnicima misije EU za vladavinu prava, EULEX.

Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara ispred prostorija svoje stranke u centru Severne Mitrovice.

Istraga još uvek nije utvrdila ko su počinioci, a srpski policajci koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju Ivanović, nakon što je Osnovni sud u Mitrovici potvrdio da su počinili krivična dela, što su i sami priznali, oslobođeni su jer je odbijen zahtev tužilaštva za određivanje pritvora.

Policija Kosova je 22. februara zatražila pomoć građana u istrazi ubistva predsednika građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, dostavivši fotografije vozila iz kog je pucano na njega.