Radnici Goše negiraju da je njihov štrajk politički

Radnici Goše na jednom od posljednjih protesta

Radnici Goše uputili su pismo Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, u kome demantuju tvrdnju ministra privrede Gorana Kneževića da je njihov štrajk politički obojen.

U pismu se ističe da radnici od početka štrajka do danas nisu dozvolili da se u njihove zahteve i aktivnosti na njihovom rešavanju uključi bilo koja partija ili pokret.

Zahtevi koje smo postavili, ističu radnici, ni u jednoj tački nisu politički, već isključivo ekonomski i baziraju se na očuvanju rada fabrike, navodi se.

Kaže se da zahtevi radnika prema Vladi Srbije nisu finansijske prirode, već se isključivo traži pomoć oko dogovora sa vlasnikom i oko prodaje gotovih proizvoda.

Vaš browser nepodržava HTML5

Protest radnika 'Goše': Treba i naša deca da žive

"Shodno ovome, molimo vas da u što kraćem roku zakažete novi sastanak u Vladi ili Ministarstvu sa Štrajkačkim odborom i rukovodstvom fabrike, radi pronalaženja rešenja za prekid štrajka i početak rada, stoji u pismu radnika Goše", kažu radnici.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su radnicima fabrike "Goša" iz Smederevske Palanke vrata uvek otvorena, ali da će problem u razgovorima biti to što su oni sami proglasili štrajk političkim.

Ministar privrede Goran Knežević održaće u ponedeljak sastanak sa rukovodstvom i predstavnicima Štrajkačkog odbora fabrike Goša iz Smederevske Palanke, kako bi razgovarali o potencijalnim rešenjima za probleme te kompanije.

U međuvremnu je objavljeno da će Knežević je primiti radnike i direktora firme, posle dopisa koji su radnici i rukovodstvo uputili ministru, a u kojem tvrde da im nije cilj da razgovaraju o politici, već o očuvanju rada fabrike.