Policija: Vozač kombija u Barseloni nije identifikovan

Policija Katalonije je saopštila da još nije identifikovan vozač kombija koji uleteo među građane u centru Barselone. Tom prilikom je ubijeno najmanje 13 osoba a povređeno više od 100.

Španski mediji su objavili da policija traga za Musom Oukabirom (18) za koga se sumnja da je koristio bratovljeva dokumenta kako bi unajmio kombi kojim je pokosio civile.

Visoki zvaničnik policije Đozep Luis Trapero je kazao da su uhapšena tri Marokanca i jedan Španac osumnjičena za umešanost u napad. Trapero je istakao da ni za jednog od njih nema podataka da su bili povezani sa terorističkim aktivnostima, osim jednog koji je registrovan kao sitni kriminalac, javlja Asošijeted pres.

Nekoliko sati nakon Barselone, u napadu u letovalištu Kambrilsu, blizu Barselone, poginula je jedna žena, a pet osoba je povređeno, među kojima i jedan policajac, kada je noćas posle ponoći vozilo udarilo u grupu ljudi u blizini rive i u jedan policijski auto.

Policija je odmah ubila svih pet napadača u Kambrilsu koji su na sebi imali prsluke s eksplozivom, a kasnije je, pošto je sprovela kontrolisane eksplozije, saopštila da su prsluci bili lažni.

Policija navodi da su dva smrtonosna napada u Katalonija planirana izvesno vreme nedaleko od grada Alkanar.

U Alkanaru se dogodila eksplozija nekoliko časova pre ponoći u sredu, a policija sada povezuje taj incident sa napadima.

Šef policije je rekao da je moguće da je vozač kombija jedan od pet osumnjičenih ubijenih u letovalištu Kambrils, ali ništa nije sigurno.