Bratislav Dikić se liječi na Cetinju

Bratislav Dikić prilikom privođenja u Podgorici 16. oktobra 2016.

Srpski državljanin Bratislav Dikić, kojeg crnogorsko Specijalno tužilaštvo tereti za pokušaj terorizma, prebačen je u bolnicu na Cetinju nakon što mu je pozlilo nakon saslušanja u Tužilaštvu, potvrdio je za Portal Analitika njegov advokat Milan Petrović.

Petrović je rekao da danas nije vidio Dikića, jer je on pod istim režimom kao i u zatvoru u Spužu, te da nema informacije da je pokušao samoubistvo, što su objavili pojedini crnogorski mediji.

"Ja takvu informaciju nemam ni od uprave zatvora, ni od Tužilaštva, ali ga ja danas nijesam vidio i nijesam razgovarao sa njim. Sjutra ću razgovarati i imaću više informacija", kazao je on.

Upitan da li je Dikić zbog mjera bezbjednosti prebačen na Cetinje a nije zadržan u Kliničkom centru u Podgorici, Petrović je naveo da ne zna, ali da su mu rekli da je takva bila procjena medicinskog tima.

Petrović je naveo i da Dikić boluje od karcinoma jezika i grla, te da će ga sjutra posjetiti ljekari koji su ga operisali i liječili u Srbiji.

Dikića Tužilaštvo tereti da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori u noći 16. oktobra, nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Bivšeg komandanta srpske Žandarmerije terete da je sa Aleksandrom Sinđelićem organizator kriminalne grupe koja je trebalo da počini više terorističkih napada.