Policija CG: Ranjen mladić, utvrđuje se da li je povrijeđena granica sa Srbijom

Ružaje, ilustracija

Crnogorska policija saopštila da utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do ranjavanja maloljetnika iz Crne Gore u akciji u kojoj je u graničnoj oblasti između dvije zemlje učestvovala policija Srbije.

Maloljetnik F.M. iz Rožaja povrijeđen je iz vatrenog oružja u mjestu Stupanski potok, u blizini granice sa Srbijom, a crnogorska Policija utvrđuje okolnosti pod kojim je do toga došlo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, F. M. (17) nanijeta je prostrijelna rana na zglobu lijeve noge i ustrijelna rana u predjelu desne natkoljenice.

„Utvrđeno je da su službenici granične policije MUP-a Srbije u tom periodu izvodili akciju u graničnom pojasu koji vodi prema Crnoj Gori, u cilju hapšenja I.Č. iz Tutina, a zbog sumnje da je krijumčario robu“, navodi se u saopštenju.

F. M je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja u Rožajama, a potom je upućen u Opštu bolnicu u Beranama. Prema informacijama Upave policije, on nije životno ugrožen.

Tokom uviđaja pronađene su i izuzete tri čaure, kalibra 9 milimetara koje će biti vještačene u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

U Forenzičkom centru će biti vještačeno i vozilo „Grand Cherokee“, a koje koristi M.M, srodnik ranjenog F.M, a na kojem su vidljivi tragovi od projektila.

„Terensko vozilo marke „Nissan“, koje je pronađeno u mjestu Stupanski potok ali na dijelu teritorije ovog mjesta koje pripada Srbiji, su preuzeli službenici MUP-a Srbije“, kaže se u saopštenju.

U „Nissanu“, kojim je kako policija Srbije sumnja, upravljao je I.Č. iz Tutina, zatečena je veća količina gumenih čizama i manja količina tekstilne robe.

„Nakon okončanja svih potrebnih mjera i radnji i utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće poznato da li se u konkretnom slučaju radi o eventualnom graničnom incidentu ili povredi državne granice naše države“, zaključuje se u saopštenju.