Farage tražio od Trumpa da promijeni politiku "odvratnog" Obame prema VB

Nigel Farage, lider desničarskog UKIP

Pozdravljajući izborni trijumf Donalda Trumpa, "otac" Brexita Nigel Farage, lider desničarskog UKIP-a pozvao je upravo izabranog američkog predsjednika da promijeni "odvratnu" politiku odlazećeg predsjednika Baracka Obame i stavi Britaniju među svoje glavne priorite.

Farage je u jednom radijskom intervjuu rekao da je "apsolutno srećan" sa Trumpovom izbornom pobjedom u SAD i da očekuje da će Velika Britanija profitirati od njegovog predsjednikovanja.

"Ta Obama kreatura, odvratna individua, kaja ne može podnijeti našu zemlju, rekao je da ćemo čekati u redu ... ono što je interesantno je da je Trump rekao da ćemo biti na čelu reda" rekao je Farage.

Farage, čija se partija protivi EU je potom dodao:

"Jednom kada napustimo tu užasnu EU stvar, možemo napraviti naš prvi trgovinski sporazum sa Amerikom. Zar to nije sjajno"

Farage se našalio sa navodnim optužbama u vezi sa Trumpovim seksualnim napadima, dok je bio zvijezda TV realitya, ohrabrujući ga da "dođe i bude fin sa Teresom" May, britanskom premijerkom.

"Ne dodiruj je za ime Boga" rekao je smijući se Farage i dodao da bi mogao prisustvovati sastanku i "biti odgvorna odrasla osoba koja će se postarati da sve bude OK".