Italija: Znatna materijalna šteta, na sreću bez žrtava

Italija

Potresi koji su u srijedu i u noći na četvrtak pogodili središnju Italiju uzrokovali su materijalnu štetu i prestravili stanovnike, ali u njima nije bilo smrtnih žrtava, dva mjeseca nakon što je isto područje pogodio snažan potres u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi.

Nekolicina ljudi lakše je ozlijeđena, a samo nekoliko njih trebalo je bolničku intervenciju, saopćila je Agencija za civilnu zaštitu.

Gradonačelnik Vissa, jednog od većih gradića u pogođenom području, rekao je da su najveće štete zabilježene na onim građevinama koje su već bile načete u potresu 24. augusta.

Talijanska vlada odlučila je dati 40 milijuna eura za pogođenu zonu i produljiti izvanredno stanje proglašeno u augustu u toj regiji.

Vlada je osim toga obećala, kao što je bio slučaj i u augustu, da će sve oštećene ili uništene zgrade bili obnovljene, te je organizirala prihvat za one koji su ostali bez domova.

U noći na četvrtak registriran je niz jačih potresa, nakon dva jačine 5,5 i 6,1 koji su u srijedu navečer pogodili središnji dio Italije.