Podgorički mediji: Dikića prijavio jedan od članova grupe

Privođenje Bratislava Dikića, Podgorica

Podgorička štampa piše danas da je grupu predvođenu bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem koja je uhapšena uoči izbora u Crnoj Gori pod optužbama za terorizam policiji prijavio jedan od njenih članova, Mirko Velimirović (45) iz Zubinog Potoka.

Kako navode Vijesti i Pobjeda, to piše u naredbi za sprovođenje istrage specijalnog tužioca Saše Čađenovića koji je za pokušaj terorizma pored Dikića, osumnjičio Kristinu Hristić i Aleksandra Sinđelića za kojim se traga, dok se ostalima na teret stavlja kriminalno udruživanje.

U tom tužilačkom dokumentu otkriveno je na koji način su crnogorske bezbjednosne službe "spriječile da se Crna Gora zavije u crno", pišu Vijesti.

"Velimirović je doprinio otkrivanju kriminalne organizacije", piše u Čađenovićevoj naredbi koju prenosi podgorička štampa.

Navodno, njegovo zaduženje u terorističkoj grupi bilo je da nabavi oružje, municiju, uniforme, prenosi poruke, obezbjeđuje im prostor u kom će boraviti i skladištiti oružje.

Velimirović je odao plan kada je, po navodima u štampi, navodno od Sinđelića preuzeo 15.000 eura za koje je trebalo da kupi 50 automatskih pušaka i tri sanduka municije "koje će smestiti u kući koju bi iznajmio u Podgorici".